Hlavní obsah

Hokejový trenér Stavjaňa podepsal smlouvu v Třinci

TŘINEC

Hokejový trenér Antonín Stavjaňa svůj příchod do Třince v úterý definitivně potvrdil podpisem dvouleté smlouvy. Jeho asistenty zůstávají Jiří Juřík s Alešem Machem. Informoval o tom mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Článek

Vedení Ocelářů v úterý jen finalizovalo předběžnou dohodu klubu s pětačtyřicetiletým koučem, který se do Třince vrací po šesti letech. Mužstvo tak Stavjaňa už plnohodnotně přebírá po svém předchůdci Břetislavu Kopřivovi, jenž po půlroční epizodě u extraligového celku bude opět působit u třinecké juniorky.

"Jednání jsme dnes završili podpisem smlouvy na dva roky," uvedl Pullmann. "Současně jsme po formální stránce dotáhli i příchody všech nových posil Jozefa Baleje, Miloslava Gureně, Vojtěcha Poláka a Miroslava Kováčika, kteří se budou postupně připojovat k týmu," dodal Pullmann.

Bývalý reprezentační obránce Stavjaňa poslední sezóny zasvětil práci v Trenčíně, se kterým vloni získal stříbro a letos vypadl v semifinále s pozdějším mistrem Slovanem Bratislava, třebaže v sérii vedl 3:1 na zápasy.

"Pro trenéra jsou ideální tři sezóny na jednom místě, aby účinnost jeho vlivu byla optimální. Já jsem teď trénoval v Trenčíně a chtěl jsem se posunout někam dál. Třinec je pro mě dobrý, protože to mám kousek domů. To jsou výhody pro rozhodnutí," řekl Stavjaňa na klubovém webu.

Vedení myslí výše než jen na play-off

Staronový kouč musí Oceláře opět dovést do play-off. Vedení klubu však možná myslí ještě výše, protože s účastí v letošním čtvrtfinále nebylo zcela spokojeno. "Když se podíváte na rozpočty, tak finálový cíl bude mít určitě Sparta a nebo kluby, které mají nejvyšší rozpočty. Pokud se nám podaří složit tým, tak můžeme uvažovat o tom, že se budeme pohybovat v horní polovině tabulky, ale takhle přemýšlí minimálně deset týmů v extralize. Nemám rád nějaká velká vyhlášení. Byl bych rád, kdybychom byli taková štika extraligy," uvedl Stavjaňa.

Pod jeho velením Třinec změní svůj herní projev. Stavjaňa naznačil přechod od technického na fyzicky náročný a kontaktní hokej. "Když se podíváte na poslední play-off české extraligy, tak bylo na něm vidět, že ten fyzický hokej má neskutečně navrch. My se musíme tomuto trendu přizpůsobit a zároveň nemůžeme a nechceme mít ve čtvrté pětce starší hráče. To je post pro mladé kluky, kteří nám musí dělat tlak zespodu na základní sestavu a tímto směrem se snažíme ten kádr přizpůsobit," doplnil Stavjaňa.

Tým Ocelářů je pravděpodobně uzavřen. Vedení klubu sice změny ještě úplně nevyloučilo, ale příchody obránce Gureně z Novosibirsku a útočníků Kováčika z Nitry, Baleje z Manitoby a Poláka z Karlových Varů jsou zatím vše. Mužstvo naopak opustili obránci Tomáš Pácal (Plzeň), Ivan Švarný (Litvínov), Vlastimil Kroupa a útočníci Lubomír Korhoň (Vítkovice), Roman Tomas (Mladá Boleslav), Zdeněk Pavelek, Zdeněk Skořepa, Juraj Štefanka, Peter Barinka a Marcin Kolusz.

Reklama

Související témata: