Hlavní obsah

Jihočeši začali přípravu představením nového trenéra Bokroše

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Až na dvě výjimky kompletní kádr hokejistů Českých Budějovic se v úterý sešel na zahájení letní přípravy, kterou již bude mít plně ve své režii nový kouč Ernest Bokroš. Jeho představení také předcházelo tradičnímu fotbálku, kterým přípravné období pro bronzový tým posledního extraligového ročníku začalo.

Foto: www.sport.cz

Hokejisté Českých Budějovic začali přípravu

Článek

"Představení nového kouče proběhlo hned v devět hodin ráno, ale byl jsem představen zatím sám, protože můj asistent pan Tlačil se bude vracet z Ameriky až osmého května," řekl ČTK Bokroš. Se svými novými svěřenci si však fotbálek nezahrál. "Místo toho jsem měl totiž individuální pohovory," uvedl.

Tím však program dne ještě zdaleka neskončil. "Večer hned pokračujeme vybruslením na kolečkových bruslích, jejichž jsem velkým zastáncem. Mnohé kluky bolí achilovky i kolena a tohle je na to dobrý přirozený pohyb," vysvětlil Bokroš.

Vedle reprezentantů Vladimíra Sičáka a Reného Vydareného chyběli už pouze Veselý s Kotrlou, kteří mají do pondělí volno. Bokroš chce poznat také mladé hráče, kteří by přicházeli v potaz pro extraligu. "Mám tu čtyři a k tomu jednoho brankáře," uvedl trenér.

Oproti předchozím rokům chystá pro své svěřence změnu pro přípravné soustředění. "Železnou Rudu a Lipno tentokrát vypustíme a místo toho zamíříme na přibližně deset dnů do zahraničí, pravděpodobně do Turecka," řekl Bokroš.

Před soustředěním však hráče čeká ještě měsíc dřiny. "Svou přípravu mám již dlouhodobě postavenou, věřím v ní a budu ji praktikovat i tady," prohlásil Bokroš s tím, že po návratu z Turecka bude příprava na suchu pokračovat.

Reklama

Související témata: