Hlavní obsah

Šlégr bude i přes zdravotní problémy pokračovat v Litvínově

Hokejový obránce Jiří Šlégr bude i přes zdravotní problémy pokračovat v hráčské kariéře v Litvínově. Zanedlouho sedmatřicetiletý bek, který má ve své sbírce zlatou medaili z olympijských her i mistrovství světa, se rozhodl prodloužit smlouvu na severu Čech, i když lékaři by mu spíše doporučili, aby již s vrcholovým hokejem skončil.

Článek

"Moje zdraví není v pořádku, spíš na hranici. A žádný doktor by mi asi nedoporučoval, abych hrál. Já jsem se tak zkrátka rozhodl, a když sezónu ze zdravotních důvodů nedohraju, nedá se nic dělat," uvedl Šlégr na oficiálních internetových stránkách klubu. Důrazný obránce v březnu 2006 absolvoval operaci ploténky a v následujících sezónách ani jednou neodehrál maximální počet zápasů.

Přesto se v uplynulém soutěžním ročníku stal s 15 kanadskými body nejproduktivnějším obráncem chemiků. Přispěl k postupu mužstva do play-off, kde ale Litvínov narazil hned v prvním kole na pozdějšího finalistu Karlovy Vary.

"Měli jsme ale pocit, že mužstvo má na víc. Po posílení klubu o Viktora Hübla, Jasečka a další hráče jsme se domluvili s Robertem Reichlem, že bychom se v další sezoně měli znovu zkusit poprat o ten titul, ať už to pak dopadne tak, nebo tak," tlumočil Šlégr výsledek dohody s kapitánem a sportovním manažerem. "Litvínov nikdy na titul nedosáhl a pro mě je to velmi silný cíl," dodal.

Podle svého zvyku se bude bývalý hráč zámořských celků Bostonu, Vancouveru, Detroitu, Atlanty, Pittsburghu a Edmontonu připravovat na sezonu individuálně, s týmem pouze absolvuje v tomto měsíci "stmelovací" soustředění. Potom se připojí až s přechodem na led v polovině července.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice