Hlavní obsah

Hokejový útočník Nedvěd je po operaci kolena, čeká ho delší pauza

KLADNO

Útočník Zdeněk Nedvěd bude muset vynechat značnou část letní přípravy kladenských hokejistů na další ročník extraligy. Při fotbálku během prvního tréninku se mu totiž ozvalo z poslední sezóny zraněné koleno, následně absolvoval podrobnější vyšetření a v pondělí podstoupil operaci zkřížených vazů. Rekonvalescence si podle klubového webu vyžádá přibližně tři měsíce, Nedvěd by tak mohl teoreticky stihnout začátek letní přípravy na ledě.

Článek

Na zkušeného třiatřicetiletého útočníka si zasedla smůla. Před rokem se Nedvěd po řadě let strávených v zahraničí vrátil do mateřského klubu a připravoval se s ním na svou první sezónu mezi dospělými v barvách Středočechů, ale v duelu krátce před začátkem extraligy ho zradilo koleno a byl tři měsíce mimo hru. Nyní sáhli lékaři k radikálnějšímu zákroku než loni v září.

Nedvěd stihl v minulém ročníku odehrát za Kladno 29 zápasů, v kterých si připsal osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. V play-off zasáhl do devíti utkání a zaznamenal dvě nahrávky.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín