Hlavní obsah

Nováček z Mladé Boleslavi začal přípravu na vstup mezi elitu

Hokejisté extraligového nováčka z Mladé Boleslavi v pondělí zahájili přípravu na historicky premiérový vstup mezi elitu, který je v nové sezóně čeká. Kádr Středočechů doznal oproti týmu, který vybojoval postup v baráži s Ústeckými Lvi, již několika změn. Těmi posledními jsou příchod slovenského útočníka Rastislava Konečného, na zkoušku se pak do mužstva vrací další forvard Martin Krupka.

Článek

Teprve dvacetiletý Konečný má zkušenosti z týmu Saskatoon Blades ze zámořské WHL. "Byl nejúspěšnějším hráčem slovenské dvacítky, která hrála tamní extraligu," uvedl sportovní manažer Jaromír Šindel pro klubový web. Vedení Středočechů plánovalo také příchod Radka Matějovského, kterého si však oproti předpokladům ponechala ve svém kádru Plzeň.

Dnes se do přípravy zapojilo kvarteto brankářů v čele s Janem Cháberou, devět obránců a patnáctka útočníků, mezi nimiž nechybí ani lídr z minulé sezony Richard Král či posila z extraligové Sparty Martin Štrba. Kvůli zdravotním komplikacím naopak schází bek Robert Schnabel. "Čeká ho další operace, při níž mu budou vyndávat dráty z ruky, pak přijde na řadu další rehabilitace," řekl ČTK asistent trenéra Leo Gudas.

Po testech přijde dvoufázová příprava 

Mladoboleslavští začnou přípravu zostra. "Tento týden je sice takový na zapracování, ale bude to už náročnější, neboť hráči ve středu na FTVS podstoupí různé testy. Už během týdne také přejdeme na dvoufázový trénink. V přípravě nebudou chybět ani kola nebo kolečkové brusle a 7. června přijde na řadu soustředění, pravděpodobně na Božím Daru," nastínil Gudas.

Nejasná situace stále přetrvává okolo zkušeného útočníka Pavla Šebesty, který se měl dnes hlásit v novém zaměstnání v projekční kanceláři. "Od klubu jsem dostal fantastickou nabídku, přesto jsem si řekl, že v mém věku nazrál čas, abych přešel k něčemu jinému," vysvětlil Šebesta v nedávném rozhovoru pro server hokej.cz.

"Přece jen už je mi 34. Být o dva roky mladší, neváhal bych ani vteřinu a teď bych se připravoval s Boleslaví," dodal Šebesta s tím, že zcela definitivně svůj návrat nezavrhl. "Za čtrnáct dní může být všechno úplně jinak a třeba se objevím v Mladé Boleslavi, Sareze nebo Havířově a budu kroužit kolečka při běhání."

Na led by měl extraligový nováček poprvé vyjet 17. července.

Reklama

Související témata: