Hlavní obsah

Paleček chce s hokejisty Karlových Varů usilovat o přední místa

KARLOVY VARY

Nový trenér Josef Paleček chce hrát s hokejisty Karlových Varů po letošní účasti ve finále extraligy také v nadcházejícím ročníku o přední místa v soutěži. Klub udržel pohromadě téměř kompletní družstvo včetně veterána Josefa Řezníčka, jenž patřil k vůdčím osobnostem týmu Energie a v úterý prodloužil smlouvu o další rok. Novinářům to oznámil generální manažer Miroslav Vaněk.

Článek

Karlovarské hokejisty převzal Paleček v pondělí, pouhé dva dny po návratu ze světového šampionátu v Kanadě, kde působil jako asistent trenéra národního týmu. Nevzal si ani dovolenou, aby při přípravě mužstva neztrácel čas. Letní přípravu má naplánovanou do 4. července, o dva týdny později mají hokejisté vyjet na led. "S hráči se teprve seznamuji, i když některé z minulosti znám. Tým považuji za velmi dobrý. I proto jsem nabídku Karlových Varů přijal," řekl Paleček.

V letní přípravě hodlá zčásti navázat na úspěšné metody svého předchůdce Zdeňka Venery, ale připravuje i řadu nových prvků. Jedním z nich je například zavedení silového aerobiku. Klub si proto najal speciální asistentku. Chybět nebudou výjezdy na kolech a tradiční týdenní soustředění v šumavské Železné Rudě. "Je jasné, že navázat na úspěch bude těžké. Na novou roli se ale těším. Práce klubového trenéra mi chyběla," řekl Paleček, který před rokem skončil v Liberci.

Jeho asistentem bude Mikuláš Antonik, který v uplynulé sezóně přivedl k mistrovskému titulu karlovarské juniory. Pro něj půjde hned o dvě premiéry, a to u seniorského týmu a v extralize. Podle Vaňka je to pro Antonika velká šance, jak prokázat své schopnosti a získat po boku ostříleného Palečka cenné zkušenosti. Z bývalé trenérské trojice u mužstva zůstává po odchodu Venery a Baďoučka jen Pavel Kněžický. Ten povede také přípravu všech brankářů v klubu.

Ze základního kádru, který vybojoval druhé místo, opustili Karlovy Vary Milan Kraft (Slavia) a Vojtěch Polák (Třinec). Podle Vaňka se nedohodli s klubem na finančních podmínkách. Karlovy Vary získaly z Chomutova obránce Kamila Černého a do letní přípravy zařadily několik úspěšných juniorů. Řada z nich bude v nové sezoně hostovat v prvoligovém Mostu, s nímž Karlovy Vary uzavřely dohodu o spolupráci.

Generální manažer HC Energie řekl, že klub dostal nabídku zúčastnit se připravované Kontinentální ligy. Podle něho jsou ale prozatím jakékoliv dohady na toto téma předčasné. "Potvrdili jsme náš případný zájem s tím, že se nejdříve musíme podrobně seznámit s podmínkami. K tomu, že jsme byli osloveni, přispěly dobré výsledky i fakt, že v Karlových Varech bude nová hala. A samozřejmě i rostoucí zájem ruských sponzorů o karlovarský hokej," uvedl Vaněk.

Reklama

Související témata: