Hlavní obsah

Třinec posílil obránce Lojek z farmy Floridy

TŘINEC

Hokejový obránce Martin Lojek, který v uplynulých dvou sezónách nastoupil v pěti zápasech NHL za Floridu, se stal novou posilou Třince. Dvaadvacetiletý zadák hrál převážně na farmě Panthers v nižší AHL v Rochesteru. S Oceláři uzavřel podle oficiálních internetových stránek klubu víceletou smlouvu.

Článek

"V rámci omlazování a budování týmu je pro nás Martin ideální hráč. V našem hledáčku byl delší dobu. A když se naskytla možnost ho získat, neváhali jsme," řekl serveru generální manažer Třince Pavel Marek. "Jedná se o důrazného obránce s výbornými fyzickými parametry. Má pravé držení hole, disponuje tvrdou střelou a je to výborný hráč do kolektivu," charakterizoval Marek novou akvizici, která působila v zámoří od roku 2002.

Tři sezóny hrál Lojek juniorskou OHL za Brampton, pak se přesunul na farmu Floridy, která jej draftovala v roce 2003 ve čtvrtém kole. Vedle Rochesteru se v prvním ročníku objevil i v ECHL v týmu Florida Everblades. V sezoně 2006/07 nastoupil ve třech utkáních v NHL a připsal si jednu asistenci. V uplynulém ročníku dostal příležitost ve dvou zápasech. V 72 duelech za Rochester nasbíral 11 bodů za šest branek a pět asistencí.

Po marném čekání na větší šanci v NHL zvolil Lojek návrat. "Končila mi smlouva a cítil jsem, že potřebuji udělat změnu. Chtěl jsem zkusit něco nového a Třinec jednal velmi rychle a korektně. Nedal nikomu šanci a hned mě vzal pod křídla," uvedl Lojek. "Koukal jsem na výsledky Třince v posledních třech letech a viděl jsem, že se dostal vždy do čtvrtfinále. Vnímám ho jako ambiciózní klub a věřím, že mu pomůžu dosáhnout ještě lepšího umístění. Jsem týmový hráč a chci, aby se vyhrávalo."

Lojek je další posilou po obránci Miloslavu Gureňovi z Novosibirsku a útočnících Jozefu Balejovi z Manitoby, Vojtěchu Polákovi z Karlových Varů a Miroslavu Kováčikovi z Nitry.

Reklama

Související témata: