Hlavní obsah

Vítkovický hokejista Hubáček odchází na rok do Nižněkamsku

Vítkovický hokejista Petr Hubáček bude hrát od nové sezóny za ruský celek Něftěchimik Nižněkamsk. Osmadvacetiletý útočník a vicemistr světa z roku 2006 byl v neděli do superligového klubu uvolněn na roční hostování.

Článek

Brněnský odchovanec půjde ve stopách svého bývalého vítkovického spoluhráče Zbyňka Irgla, který před rokem odešel na hostování do Jaroslavle. I Hubáček jde na limitovaný transfer, jeho roční smlouva s následnou opcí ve Vítkovicích zůstává v platnosti.

"S týmem již netrénuje a příští týden by měl odcestovat do Ruska. Stále ale zůstává našim hráčem a po roce by se měl vrátit stejně jako Zbyněk Irgl," uvedl pro vítkovický web prezident klubu František Černík.

Hubáčkův odchod se v kuloárech přetřásal od konce extraligové sezóny. Donedávna ještě všechno nasvědčovalo tomu, že skončí v týmu nováčka nejvyšší soutěže Jekatěrinburgu, ale nakonec dal přednost nabídce Nižněkamsku.

Tam se v jednom mužstvu setká s krajanem Ladislavem Kohnem. "Teď nejvíce musím zapracovat na řeči, protože rusky neumím ani slovo. Ale těším se, ruská liga má výborný zvuk," řekl Hubáček.

Účastník dvou světových šampionátů odehrál ve Vítkovicích uplynulých pět a půl sezony s krátkým působením ve švýcarském Bernu. V posledním ročníku extraligy si připsal 11 gólů a deset asistencí.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice