Hlavní obsah

Hokejový obránce Kočí bude hostovat v Mladé Boleslavi

Hokejový obránce Václav Kočí bude v příští sezoně hostovat v kádru extraligového nováčka BK Mladá Boleslav. Do středočeského klubu jej na rok uvolnil Liberec, kterému sedmadvacetiletý bek patří.

Článek

"Posílili jsme se o dva kvalitní obránce a z toho logicky vyplývá i to, že náš tým musí některý z beků opustit. Václav by zde bojoval o místo v sestavě a myslím, že v jeho věku bude lepší, aby působil tam, kde mu poskytnou dostatek prostoru na ledě," uvedl liberecký generální manažer Ctibor Jech v tiskové zprávě. Kádr Bílých Tygrů v letní přestávce rozšířili Tomáš Harant a Richard Jareš.

Kočí, který v Mladé Boleslavi trénuje od začátku letní přípravy, hrál v nejvyšší soutěži za České Budějovice, Litvínov a Liberec. V extralize má na svém kontě včetně play-off 155 zápasů s bilancí tří branek a sedmi asistencí.

Vedle Kočího by měl středočeský klub podle informací serveru hokej.cz brzy uzavřít smlouvu také se zlínským útočníkem Martinem Čechem. "Původně se zdálo, že Martin odejde do Banské Bystrice, odkud dostal kvalitní nabídku. Nakonec se ale dohodl na roční spolupráci s Mladou Boleslaví," informoval hráčův zástupce Jaromír Henyš starší.

Zkušený dvaatřicetiletý forvard Čech odehrál za Zlín v posledním extraligovém ročníku 39 zápasů a zaznamenal osm bodů za dvě branky a šest nahrávek. Vedle Zlína hrál nejvyšší soutěž v minulosti také v barvách Havířova.

Reklama

Související témata: