Hlavní obsah

Pardubický kanonýr Sýkora bude rok hostovat v Davosu

PARDUBICE

Hokejový útočník Petr Sýkora odchází z Pardubic na roční hostování do švýcarského Davosu. Vedení Moelleru po jednání mezi kluby uvolnilo devětadvacetiletého kanonýra pro nadcházející ročník na zahraniční angažmá. Pardubický klub to v úterý potvrdil na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

"V minulém týdnu podepsal Petr Sýkora s klubem HC Moeller Pardubice nový čtyřletý kontrakt. Jeho součástí je i klauzule o možnosti působení po dobu jedné sezony v zahraničí. Na základě žádosti hráče umožnil klub roční limitovaný transfer do Davosu," prohlásil na klubovém serveru generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

V Davosu se Sýkora potká s krajany Josefem Marhou a Petrem Tatíčkem. Kvótu čtyř cizinců v kádru osmadvacetinásobného mistra Švýcarska spolu s trojicí Čechů zaplňuje kanadská jednička draftu NHL z roku 1993 Alexandre Daigle.

Pro Pardubice, které v uplynulé sezóně nepronikly do play-off a skončily v extralize až na 12. místě, jde o další citelné oslabení ofenzivy, poté co do Magnitogorsku zamířil další reprezentační forvard Tomáš Rolinek. Moeller zatím posiloval v obraně, kam se vrátil z Čerepovce Petr Čáslava a z Magnitogorsku přišel Slovák Martin Štrbák.

První Sýkorovo evropské angažmá mimo Česko

Sýkora se vydá na první zahraniční angažmá v Evropě. Mimo Pardubice působil odchovanec východočeského klubu jen v letech 1998 až 1999 a krátce v roce 2005 v zámoří. Na konci 90. let sehrál dva zápasy v NHL za Nashville, ale působil hlavně na farmě v Milwaukee v nižší IHL. Před třemi roky při dalším pokusu v NHL skončil ve Washingtonu po deseti utkáních, v nichž zaznamenal čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Nejlepší střelec extraligy z let 2001 a 2007 v uplynulém ročníku nejvyšší soutěže, v němž jej trápily zdravotní potíže, nasbíral v 42 zápasech základní části 31 bodů za 23 branek a osm asistencí. V třech utkáních play out přidal dvě trefy.

Nejlepší formu měl mistr extraligy z roku 2005 v předchozí sezóně, kdy zaznamenal v 68 duelech v nejvyšší soutěži včetně play-off 71 bodů za 49 branek a 22 přihrávek. Byl nejlepším střelcem v základní části i v play-off, kde ovládl také produktivitu. Představil se také na mistrovství světa v Moskvě.

Reklama

Související témata: