Hlavní obsah

Solidarita hokejistů Komety, udělali finanční ústupky: Pojďme všichni tu velkou svini porazit!

Počátkem týdne šéf Komety Libor Zábranský přiznával, že v současné těžké době bude záležet hlavně na lidskosti a sounáležitosti. Po středečním jednání s vedením brněnského klubu ukázali solidaritu samotní hokejisté. Za celou kabinu o tom promluvila čtveřice hráčů, která v letech 2017 a 2018 pomohla Kometě vyhrát extraligový titul - obránci Ondřej Němec s Michalem Gulašim a útočníci Martin Zaťovič s Petrem Holíkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič z Brna oslavuje se spoluhráči vstřelený gól.

Článek

„Všichni chápeme situaci, která ve světě nastala. S Liborem jsme se domluvili na tom, že uděláme krok zpátky a vrátíme klubu to, jak se o nás za celou dobu staral. Udělali jsme finanční ústupek s tím, že klubu chceme pomoct. Jak klub pomáhal celou dobu nám, tak my mu to teď chceme tímto způsobem vrátit," hlásí pro oficiální klubové stránky obránce Brňanů a mistr světa z roku 2010 Ondřej Němec.

„Sport prožívá těžké období. S Liborem Zábranským jsme si nastavili mechanismus, jak to společně zvládnout. Jsou tam finanční ústupky ze strany hráčů, aby to fungovalo a Kometa přežila bez potíží. Věřím, že se v září všichni sejdeme a bude to zase šlapat," přeje si reprezentační forvard Martin Zaťovič.

Hráči cítí, že nyní přišlo období, kdy je potřeba vrátit klubu to, jak se o ně poslední roky staral. „Kometa hráčům v sezoně vždycky pomáhala, musíme v této situaci stát při sobě. Pomáhat a doufat, že to dobře dopadne. Jsme jedna velká rodina!" míní Petr Holík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník brněnské Komety Martin Zaťovič.

„To, na čem jsme se vždy s Liborem Zábranským domluvili a podali si na to ruce, platilo. Teď je na řada na nás, abychom klubu pomohli my jako hráči. Je důležité klub udržet v chodu, a kdo může, tak prostě musí uhnout ze svých nároků," soudí Zaťovič.

Po předčasném ukončení sezony mají hokejisté Komety volno, starají se o své rodiny. Zároveň se ale snaží udržovat v kondici. A věří, že pandemie koronaviru co nejdříve odezní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Němec z Komety Brno.

„Všechno, co vymyslela vláda, má jistě nějaký důvod. Musíme se kousnout a všichni to zvládnout. Snad bude brzo líp a začneme žít zase normálně. Jsme Češi, my se z toho otřepeme a společně to zvládneme," věří Zaťovič.

„Pojďme všichni porazit tu velkou svini, ať se tady můžeme všichni zase brzo sejít," vzkazuje Němec všem fanouškům.

Vsetín se dohodl s hráči na snížení odměn za duben
„Když jsme se všemi hráči mluvili, narovinu jsme řekli, že přišel zásah vyšší moci a že to možná budeme muset ze smluv uplatnit. Dohodli jsme se tak, že březen dostanou standardně zaplacený, tedy kromě prémií. Co se týče dubna, tam půjdeme v průměru na padesát procent odměny. Hráči situaci berou takovou, jaká je. Víceméně s tím všichni souhlasí. Většina smluv je podepsána právě do konce dubna, někteří hráči mají dlouhodobý kontrakt,“ uvedl pro oficiální stránky klubu jeho sportovní manažer Radim Tesařík.

Reklama

Související témata: