Hlavní obsah

Tenkrát začne sezónu opět v Kladně a těší se na MS v in-line hokeji

KLADNO

Stejně jako před rokem posílí pro první čtvrtinu extraligy hokejisty Kladna útočník Petr Tenkrát. Místní odchovanec má sice ještě rok platnou smlouvu ve švédské Timře, ale stejně jako loni zamíří na sever Evropy až ke konci října. Do té doby bude hrát za Kladno, s kterým se podle klubového webu dohodl na svém působení před několika dny.

Článek

"Asi by nebyl problém sehnat jiný český tým, ale jsem rád, že jsem se dohodl s Kladnem. Jsem tady doma," řekl Tenkrát na stránkách www.hc-kladno.cz. "Bude to stejné jako loni. Do Švédska odjíždím až 20. října a do té doby stihnu za Kladno dvanáct, možná třináct úvodních zápasů,“ dodal hráč, pro nějž je výhodnější nastoupit za Timru později kvůli švédským daňovým zákonům.

Loni tamnímu klubu pomohl až do semifinále švédské ligy, kde nestačili na pozdější šampiony z HV 71. V play-off Tenkrát zaznamenal sedm kanadských bodů v jedenácti zápasech a se sezónou spokojený. "Ze začátku to nebylo jednoduché, přišel jsem do nového týmu a chvíli mi trvalo než jsem si zvykl. Kolem Vánoc jsem začal hrát se dvěma Finy, začal dělat body a potom v play-off už to bylo úplně super," pochvaloval si.

Na MS nakonec bude, ale v in-line hokeji

I na dálku pečlivě sledoval výsledky Kladna a potěšilo ho, že se spoluhráči po špatných výsledcích zvedli. "Mám ve Švédsku českou televizi a navíc si s některými kluky volám, takže jsem měl dokonalý přehled. Klukům jsem věřil a oni pak neuvěřitelně ožili. Začali hrát výborný hokej a nakonec mohli sezónu hodnotit úspěšně," radoval se útočník, který šel po sezóně na operaci s loktem, takže se už neobjevoval v plánech reprezentačního týmu.

Přípravu na novou sezónu si Tenkrát zpestřil hraním hokejbalu za Unhošť společně s kladenským kapitánem Pavlem Paterou. Navíc s dalšími parťáky z Kladna hraje také in-line hokej, dokonce by mohl reprezentovat na mistrovství světa. "Volali mi a za nabídku jsem rád, určitě si pojedu s chutí zahrát," kvitoval další příležitost, jak se udržet ve formě před startem hokejové extraligy.

Reklama

Související témata: