Hlavní obsah

Na velikosti nezáleží. I nejmenší hráč extraligy se pustil do bitky

Na velikosti nezáleží, říká se. Své o tom ví hokejový útočník Petr Kodýtek z Plzně. Ten byl v uplynulé sezoně nejmenším hráčem Tipsport extraligy, měří 168 centimetrů. Přesto se nebojí skočit do bitky. Jednu výživnou předvedl během 39. kola s třineckým Patrikem Hrehorčákem, slovenský forvard je o devět centimetrů vyšší a o deset kilo těžší, přesto šel plzeňský Indián do přestřelky.

Foto: www.hcskoda.cz

Petr Kodýtek z Plzně byl v uplynulé sezoně nejmenším hráčem hokejové extraligy, přesto se pustil do bitky s třineckým Patrikem Hrehorčákem.

Článek

„Tohle byl jeden z nezapomenutelných momentů sezony. Plzeňský útočník si v souboji počínal skvěle, rozdal několik ran. Při cestě do kabin a následné děkovačce mu fanoušci věnovali veliký potlesk," připomněl klubový web Indiánů jeden z emotivních momentů předčasně ukončené sezony.

Utkání 39. kola bylo sehráno 24. ledna a domácí Plzeň porazila Oceláře 5:2. S přiostřujícím se koncem zápasu se na ledě objevovalo stále více potyček a do jedné se zapojil i nejmenší muž nejvyšší soutěže.

„Klobouk dolů před Kodym. My nemáme v týmu někoho, kdo by vyloženě shodil rukavice. Chráníme jeden druhého. Petr podle mého na body bitku vyhrál, zaslouží pochvalu," okomentoval moment ze zápasu pro plzen.cz plzeňský obránce Roman Vráblík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice