Hlavní obsah

Brankář Strmeň bude nadále chytat za České Budějovice

České Budějovice

Hokejový brankář Jan Strmeň bude pokračovat v Motoru České Budějovice. Osmadvacetiletý odchovanec Havířova uzavřel s nováčkem nejvyšší soutěže novou roční smlouvu. Strmeň má extraligové zkušenosti z Chomutova a Třince, v nejvyšší soutěži odchytal 32 zápasů.

Foto: HC Motor České Budějovice

Ilustrační foto

Článek

Strmeň v uplynulé sezoně nastoupil za České Budějovice do 21 utkání s průměrem 2,50 obdržené branky na zápas a s úspěšností zákroků 90,91 procenta. Brankářskou dvojici tvořil s Milanem Kloučkem, který v Motoru hostoval z extraligových Pardubic.

V Českých Budějovicích načne třetí sezonu, ročník 2017/18 strávil v Třinci a prvoligovém Frýdku-Místku. V extralize má Strmeň z 32 utkání průměr 2,77 gólu, úspěšnost 90,14 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Motor se vrátil do extraligy po sedmi letech. V roce 2013 se z Českých Budějovic přestěhoval s licenci na nejvyšší soutěž klub Mountfield do Hradce Králové a Motor od té doby hrál první ligu. Po předčasném ukončení první ligy po odehrání druhých duelů předkola výkonný výbor Českého hokeje schválil postup Motoru díky jeho prvenství v základní části, kterou ovládl o 44 bodů před Přerovem.

Reklama

Související témata: