Hlavní obsah

Každý hrál sám na sebe, prostě hrůza, vzpomíná Píša na ruské angažmá

PARDUBICE

Loňskou extraligovou sezónu zahájil hokejista Aleš Píša v Pardubicích. Poté, co byli Východočeši bez šance na postup do play-off, však uvolnilo vedení jednatřicetiletého zadáka do ruské Superligy do Torpeda Nižnij Novgorod. V letošním ročníku oblékne důrazný bek znovu dres Moelleru a pokusí se zapomenout na loňskou blamáž. „Nedařilo se a okolnosti byly takové, že jsem musel odejít,“ vrátil se Píša k odchodu.

Článek

„Dobrou nabídku jsem dostal od Sparty i od Pardubic. Nakonec jsem se ale rozhodnul pro Pardubice,“ prozradil k návratu na východ Čech Aleš Píša na oficiálních webových stránkách Moelleru Pardubice. „Spíš jsem si hledal angažmá v Rusku. Bohužel nabídky nebyly, tak jsem se rozhlížel po Česku. Navíc mám pocit, že Pardubicím něco dlužím,“ přidal.

Loňská sezóna se Pardubicím vůbec nepovedla a tým skončil na dvanáctém nepostupovém místě se sedmdesáti body. Východočechům se nedařilo zejména v cizím prostředí, odkud si z šestadvaceti zápasů přivezli pouze osmnáct bodů. Horší byl jen pozdější sestupivší tým Ústeckých Lvů. „Byly tady nějaké problémy. Zároveň i moje výkony neodpovídaly mému platu. Proto jsme se domluvili a uvolnili mě do konce sezóny do Ruska,“ vysvětlil Píša.

Šel z bláta do louže

V jednatřiceti extraligových duelech nasbíral pardubický rodák osm kanadských bodů a jednaosmdesát trestných minut. „Šel jsem vlastně z bláta do louže. Když jsem tam přišel, tak byli na šestnáctém místě, nakonec jsme skončili poslední. Tým byl nedisciplinovaný, každý si dělal, co chtěl. Každý hrál sám na sebe, prostě hrůza,“ postěžoval si na krátkou zastávku v ruském celku, kde se setkal také s brankářem Dušanem Salfickým. „Kde je Salfa, tak tam se chce snad každému. Člověk se nenudí a je sranda,“ dodal.

Na minulý ročník bude tedy chtít zkušený zadák rychle zapomenout a na sezónu 2008/09 se již připravuje se spoluhráči. „Deset dní jsem nic nedělal, protože jsem se trápil s virózou. Myslel jsem si proto, že první dva tři dny budou lehčí, ale nebyly. Skočil jsem do toho rovnýma nohama,“ přiblížil pardubickou přípravu Píša, jenž v minulosti oblékal také dres Edmontonu Oilers (sezóna 2001/02, 02/03), ruského celku Sevesteral Čerepovec (2003-05) nebo Chimik Mitišči (05/06).

Reklama

Související témata: