Hlavní obsah

Návrat z NHL hlásí Martin Straka, vrací se do mateřské Plzně

Hokejista Martin Straka, jenž v minulé sezóně oblékal v NHL dres New Yorku Rangers se vratí do české extraligy. Mezi mnoha nabídkami zvítězil u olympijského vítěze z Nagana návrat do mateřské Plzně. V mužstvu bude současně působit jako sportovní ředitel. "Je to obrovská posila a plzeňský patriot," liboval si trenér Pavel Hynek k nové akvizici na soupisce.

Článek

"Uvidíme se 21. na ledě, zatím jsem s ním mluvil jednou, když se stavil na tréninku," prozradil Hynek. "Kapitán? Nepředbíhejme, logická volba by to ale byla," připustil, že by mohl Straka navléct dres s kapitánským "céčkem".

O Straku mělo zájem mnoho klubů jak z extraligy, tak z Evropy. Plzeňský odchovanec akceptoval kontrakt z rodného města. Šéf klubu Tomáš Král zlákal pětatřicetiletého forvarda také díky tomu, že mu nabídnul manažerský post.

"S Martinem jsme se dohodli včera v noci. V Plzni bude působit jako hráč a také v roli sportovního ředitele," potvrdil ve čtvrtek Král na oficiálních stránkách klubu.

Naposledy Straka oblékal plzeňský dres v ročníku 2004/05, v němž zaznamenal šestnáct branek a osmnáct asistencí. Tým však zůstal jen těsně před branami play-off na devátém místě. Naposledy postoupili Západočeši do vyřazovacích bojů v ročníku 2003/04.

V NHL hájil Straka barvy Pittsburghu, Ottawy, NY Islanders, Floridy, Los Angeles a NY Rangers. Olympijský vítěz z Nagana si za svou čtrnáctiletou kariéru v zámoří připsal do statistik 717 kanadských bodů (257+460). V letošním play-off byl třetím nejproduktivnějším hráčem s 10 body (3+7).

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice