Hlavní obsah

Varaďa: Bylo by fantastické, kdybychom konečně udělali play-off

VÍTKOVICE/PRAHA

Hokejový útočník Václav Varaďa se na začátku června po třech letech strávených v zahraničí znovu upsal Vítkovicím. Českou extraligu okusí urostlý forvard po angažmá v NHL, švýcarském Davosu a Langnau. „Srdce mě táhlo do Vítkovic. Venku jsem byl dlouho a chtěl jsem už hrát doma,“ přiznal Varaďa, jenž naposledy oblékl modrobílý dres v sezóně 2004/05.

Článek

„A jestli je to definitivní… Asi jo, přece bych to nepodepisoval na tak dlouho, kdybych chtěl odejít jinam,“ uvedl Varaďa ke své tříleté smlouvě ve Vítkovicích na oficiálních stránkách klubu. „Věděl jsem, že se Vítkovicím nedaří a další informace jsem získával například při srazech reprezentace, kde jsem se potkával s kluky z Vítkovic jako například s Petrem Hubáčkem,“ přidal dvaatřicetiletý útočník.

Vítkovicím se loňská sezóna skutečně nepodařila a mužstvo skončilo na jedenáctém místě se čtyřbodovou ztrátou na předkolo play-off. V ročníku 2006/07 se hokejisté Vítkovic umístili na jedenáctém místě znovu se čtyřbodovým mankem na postup.

V letošním ročníku by chtěl generální manažer František Černík vidět svůj tým ve vyřazovacích bojích. „To by bylo fantastické. Taky bych byl rád, kdyby se nám vyhnula zranění, měli jsme dobrou partu a konečně jsme udělali play-off,“ doufá staronová posila.

„Vím, že loni klukům začátek docela vyšel, ale stejně nakonec přišla taková ta deka a už se z toho nevyhrabali,“ připomněl Varaďa, jenž v NHL působil osm sezón v Buffalu Sabres a dva roky v Ottawě Senators. „Je třeba se soustředit na každý zápas. Nejenom zabrat tehdy, když se musí, ale hrát celou sezónu,“ nabádal zkušený útočník. „Maká se tady pořádně a snad to přinese nějaké ovoce,“ dodal vsetínský rodák.

Reklama

Související témata: