Hlavní obsah

Pro nás maličkost, pro starší lidi něco nepředstavitelného. Liberečtí pomohli seniorům

Praha

Minulý týden nabídli libereckému primátorovi jakoukoliv formu pomoci v současné těžké době a své slovo dodrželi. Hokejisté Bílých Tygrů ve spolupráci s komunitním střediskem Kontakt vyrazili do obchodů, kde nakoupili seniorům potraviny a následně jim je rozváželi až před dveře.

Foto: Sport.cz

Kapitán Bílých Tygrů Petr Jelínek (vpravo) a Jaroslav Vlach nakupují potraviny pro seniory.

Článek

Do první dobročinné akce se zapojili obránce Severočechů Lukáš Derner a útočníci Radan Lenc, Jaroslav Vlach a kapitán Petr Jelínek.

„Mám dobrý pocit z toho, že jsme mohli pomoct starším lidem, kteří si nemohou nakupovat," těšilo Jelínka, který vezl nákup třeba i osmaosmdesátiletému seniorovi.

Hráči nejprve podstoupili krátké zaškolení ohledně bezpečnosti, převzali nezbytné pomůcky jako náhradní roušky, rukavice, nákupní seznamy či průkazky s vlastní jmenovkou. Po podpisu smluv pak po dvojicích zamířili do obchodů a s nákupem následně za seniory domů.

„Byli jsme třeba i za paní, které bylo 91. To je krásný věk. Pro nás je to maličkost, kdežto pro tyto starší lidi by to bylo v tuhle dobu něco nepředstavitelného," dodal liberecký kapitán po první dobročinné akci. Další budou následovat.

Reklama

Související témata: