Hlavní obsah

Kladno začalo přípravu na ledě, zatrénoval si i Jágr

Hokejisté Kladna po třítýdenní pauze od konce kondiční přípravy odstartovali trénink na nový ročník extraligy na ledě a vedle nových posil se představil i Jaromír Jágr. Nová akvizice ruského Omsku z New Yorku Rangers by měla před svým odletem do Ruska absolvovat tréninky i v nadcházejících dvou dnech.

Článek

"Tento týden budeme trénovat jednofázově a od příštího týdne až do 18. srpna dvoufázově," řekl spolupracovníkovi ČTK kladenský trenér Zdeněk Müller. První přípravný zápas čeká tým Geus Okna v úterý 29. července na domácím ledě proti nováčkovi nejvyšší soutěže z Mladé Boleslavi. Celkem má Kladno, které se tradičně připravuje na sezonu v domácím prostředí, dvanáct zápasů, z toho čtyři jsou v rámci základní skupiny Tipsport Cupu.

Kádr čtvrtfinalisty uplynulého ročníku nejvyšší soutěže nedoznal oproti uplynulém ročníku velkých změn. Do švédského Färjestadu odešel obránce Martin Ševc, do Havířova zadák Martin Štěpánek, na hostování do Třebíče gólman Jakub Lev a smlouvu klub neprodloužil s centrem Radkem Gardoňem.

Posilami jsou zkušený bek Jan Srdínko ze Slovanu Bratislava, z Ústí nad Labem se vrátil další bek Petr Hořava. Krátkodobě vypomůžou Kladnu dva odchovanci, kteří působí ve Švédsku - obránce Pavel Skrbek ze Skelleftey a útočník Petr Tenkrát z Timry. "Pavel Skrbek vypomůže v úvodních pěti zápasech extraligy a Petr Tenkrát v sedmnácti," podotkl Müller na adresu hráčů, kteří zamíří do Švédska kvůli tamním daňovým zákonům až v průběhu sezony.

V kádru jsou v současného době i dva navrátilci ze zámořských juniorských soutěží - útočníci Jan Eberle (Seattle Thunderbirds/WHL) a David Stieler (Swift Current Broncos/WHL). V přípravě je rovněž osmnáctiletý syn bývalého reprezentanta Lea Gudase Radko, který v uplynulé sezoně hrál za Beroun a za Kladno nastoupil v jednom utkání play off. Z juniorů trénují s prvním týmem forvardi Jan Bláha a Jan Eitler.

Program přípravných zápasů:
úterý 29. července: Kladno - Mladá Boleslav (17:30),
čtvrtek 31. července: Liberec - Kladno (17:00),
úterý 5. srpna: Kladno - Chomutov (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 7. srpna: Litvínov - Kladno (17:30, Tipsport Cup),
úterý 12. srpna: Beroun - Kladno (18:00),
čtvrtek 14. srpna: Kladno - Karlovy Vary (17:30, Tipsport Cup),
úterý 19. srpna: Ústí nad Labem - Kladno (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 21. srpna: Kladno - Ústí nad Labem (17:30),
úterý 26. srpna: Kladno - Liberec (17:30),
čtvrtek 28. srpna: Kladno - Pardubice (17:30),
úterý 2. září: Kladno - Beroun (10:00),
čtvrtek 4. září: Pardubice - Kladno (18:00).

Reklama

Související témata: