Hlavní obsah

Plzeň vyjela poprvé v přípravě na led i se Strakou

PLZEŇ

Hokejisté Plzně v pondělí zahájili přípravu na ledě a podle plánu při tom nechyběl v mužstvu nového kouče Pavla Hynka slavný navrátilec z NHL Martin Straka. První přípravný duel čeká Západočechy 31. července s Berounem. Na ledě se sešlo celkem 32 hráčů: čtyři brankáři, 11 zadáků a 17 útočníků.

Foto: SPORT.CZ

Hokejisté Plzně

Článek

"Vzali jsme do přípravy i juniory, aby nás bylo dost na pět pětek, ale bude se to postupem času zužovat," řekl ČTK trenér Hynek. Mezi jeho svěřenci byl také Tomáš Divíšek, jemuž se rozplynulo angažmá v ruském Jekatěrinburgu. "Připravuje se s námi, uvidíme, jak se jeho situace vyvine," uvedl Hynek.

Plzeňští trenéři chtějí dále kombinovat přípravu na ledě s tréninkem na suchu. "Od zítřka trénujeme dvoufázově a na suchu půjde především o posilovnu. Většinou to bude dopoledne led a posilovna, odpoledne led," přiblížil Hynek. V týmu nejsou žádné další případné posily. "Zatím s námi nikdo navíc není, i když nějaká jména ještě probíráme," uvedl Hynek.

Plzeňští absolvují hned dvanáct přípravných utkání, z nichž čtyři budou v rámci letního Tipsport Cupu, kdy vyzvou postupně Vrchlabí, pražskou Slavii, Znojmo a České Budějovice. Zpestřením bude turnaj ve Vídni za účasti domácích Capitals, slovenského Martina a s velkou pravděpodobností Langenthalu z druhé švýcarské ligy. Plzeň se utká v pátek 29. srpna s Martinem, podle výsledků zápasů pak bude hrát o den později finále nebo utkání o třetí místo.

Program přípravných zápasů:
Čtvrtek 31. července: Plzeň - Beroun (17:30),
úterý 5. srpna: Plzeň - Vrchlabí (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 7. srpna: Slavia - Plzeň (Tipsport Cup),
úterý 12. srpna: Karlovy Vary - Plzeň (18:00),
pátek 15. srpna: Plzeň - Sparta (17:00),
úterý 19. srpna: Znojmo - Plzeň (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 21. srpna: Plzeň - České Budějovice (17:30, Tipsport Cup),
úterý 26. srpna: Plzeň - Mladá Boleslav (17:30),
čtvrtek 28. srpna: Znojmo - Plzeň,
pátek 29 srpna: Plzeň - Martin (16:00, turnaj ve Vídni),
sobota 30. srpna: Plzeň - Vídeň/Langenthal (soupeř dle vývoje turnaje, Vídeň),
pátek 5. září: Plzeň - Karlovy Vary (17:30).

Reklama

Související témata: