Hlavní obsah

Dopita: Kolena drží a hokej mě pořád baví

Hokejový útočník Jiří Dopita načne již svou sedmnáctou sezónu v české extralize. Devětatřicetiletý forvard Znojma, jenž na začátku prosince oslaví kulaté výročí, však na konec kariéry nemyslí. "Bez ohledu na věk mě hokej pořád hrozně baví. Doufám, že se mi vyhnou zranění a budu platným hráčem mužstva," řekl Dopita Právu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Hokejisté Znojma oslavují.

Článek

Jak se těšíte na svou sedmnáctou sezónu v hokejové extralize?

Hrozně moc. Obě kolena po operacích drží, a tak jsem absolvoval se Znojmem kompletní suchou přípravu, kterou nový trenér Rulík udělal hodně pestře, a s velkým elánem jsem šel i teď na led. I když jsem v kabině nejstarší, neměl jsem v přípravě výraznější úlevy. Vynechal jsem jen některé dlouhé výběhy. Místo nich jsem ale většinou poctivě šlapal na kole.

V listopadu vám bude čtyřicet, na konec kariéry tedy nepomýšlíte?

Bez ohledu na věk mě hokej pořád hrozně baví. Doufám, že se mi vyhnou zranění a budu platným hráčem mužstva, které ve Znojmě zůstalo s výjimkou odchodu obránce Jareše do Liberce pohromadě. To by mohla být výhoda, měli bychom skončit lépe než desátí.

Doma v Olomouci působíte jako manažer prvoligového klubu, proč nakonec sešlo z avizovaného přesunu extraligy ze Znojma na Hanou?

To je spíš otázka pro šéfa Orlů Jardu Vlasáka. Jednání se prostě vyvinula tak, že extraliga ještě minimálně rok ve Znojmě zůstává. Snahy získat pro Olomouc v dohledné době nejvyšší hokejovou soutěž se ale nevzdávám. I když dáváme dohromady silný celek, nevidím jako příliš pravděpodobné, že bychom se do extraligy probojovali klasickou cestou. Pokud se tedy také za rok naskytne možnost získat licenci odjinud, nevylučuji, že se o to zase pokusíme.

Reklama

Související témata: