Hlavní obsah

Třinec vyjel na led bez Kováčika a Čechmánka

TŘINEC

Nástup hokejistů Třince na led ve středu kvůli zdravotním problémům zmeškali brankář Roman Čechmánek i nová slovenská posila Miroslav Kováčik, který se po operaci kolena do plné tréninkové zátěže zapojí až koncem srpna. Staronový kouč Antonín Stavjaňa na úvodním srazu po třítýdenní dovolené přivítal 28 hráčů včetně tří gólmanů.

Článek

Zatímco Čechmánek má jen drobné obtíže a do několika dnů bude fit, operovaný Kováčik se ještě měsíc musí šetřit. "Prodělal chirurgický zákrok kolena, který nechceme jinak blíže specifikovat. Můžeme s ním počítat až ke konci srpna, pokud jde o plnou tréninkovou zátěž," řekl asistent trenéra Jiří Juřík. Akvizice ze švédské Skelleftey tak může vzhledem k dlouhému tréninkovému výpadku přijít i o začátek extraligy.

Až na Kováčika s Čechmánkem měli třinečtí trenéři pohromadě celý tým. Představily se i zbývající posily: Martin Lojek, Miloslav Gureň, Vojtěch Polák a Jozef Balej. "Máme pět pětek plus tři gólmany. Trénuje s námi ještě několik kluků z naší juniorky nebo ti, kteří minulou sezónu byli na střídavý start v prvoligových mužstvech," uvedl Juřík, podle kterého se první zúžení kádru dá čekat až za tři týdny. "V plánu ho máme až po Rona Cupu v Trenčíně. Do té doby budeme točit všechny hráče," podotkl Juřík.

K prvnímu přípravnému zápasu Oceláři nastoupí příští pátek proti Slovanu Bratislava. Vedle turnajů Rona Cup a Tipsport Cup, jehož domácí duely v základní fázi odehrají v nedalekém Frýdku-Místku, si ve druhé polovině srpna na třineckém ledě zahrají i exhibici proti Jágr Teamu.

Program přípravných zápasů:
1. srpna: Třinec - Slovan Bratislava (17:00)
5. srpna: Třinec - Olomouc (17:00 ve Frýdku-Místku, Tipsport Cup)
7. srpna: Vítkovice - Třinec (17:00, Tipsport Cup)
14. srpna: Trenčín - Třinec (17:00, Rona Cup)
15. srpna: Skalica - Trenčín (17:00, Rona Cup)
16. srpna: Zvolen - Trenčín (17:00, Rona Cup)
19. srpna: Třinec - Jágr Team (18:00)
20. srpna: Kometa Brno - Třinec (Tipsport Cup)
21. srpna: Třinec - Zlín (17:00 ve Frýdku-Místku, Tipsport Cup)
29. srpna: Třinec - Cracovia Krakow (17:00)
2. září: Žilina - Třinec (17:00).

Reklama

Související témata: