Hlavní obsah

Přípravu hokejistů zpestří Tipsport Cup i zahraniční turnaje

PRAHA

Stejně jako loni zpestří přípravné období extraligových i některých prvoligových hokejových týmů na nový ročník soutěž Tipsport Cup. Vedle dalších přípravných utkání čekají většinu týmů i zahraniční turnaje ve Švýcarsku, Německu, Rakousku či na Slovensku. Pouze v tuzemsku budou hrát své zápasy již tradičně Kladno, dále pak nováček z Mladé Boleslavi a také mistrovská Slavia, která před sezonou, v které bude hrát Ligu mistrů, nechtěla cestovat za hranice.

Článek

Mladoboleslavské však jedna mezinárodní konfrontace čeká. Už ve čtvrtek zahájí sérii přípravných zápasů extraligistů a v 17:30 v Havlíčkově Brodě změří Bruslařský klub síly se Spartakem Moskva vedeným českým trenérem Milošem Říhou.

Zbývajících jedenáct klubů má v plánu i duely mimo české území. Českobudějovický Mountfield si jako mezinárodní test před účastí v Lize mistrů zahraje od 15. do 18 srpna Dorint Cup v Drážďanech, kde jej čeká vedle do domácího druholigového týmu také Eisbären Berlín a Norimberk. Úřadující vicemistr z Karlových Varů se vydá na Kolin Cup do švýcarského Zugu, kde od 22. do 24. srpna změří síly postupně s Zugem, Luganem a Mannheimem.

Liberec se představí v pátek 8. srpna v německém Jonsdorfu proti týmu druhé nejvyšší německé ligy Lausitzer Füchse Weißwasser, od 19. do 23. srpna se stejně jako v minulých čtyřech letech vydají na turné do Švýcarska. Bílé Tygry čeká v Bielu duel s tamním nováčkem nejvyšší švýcarské ligy a na turnaji v Yverdonu má v plánu duely ve skupině s Eisbärenem Berlín, Davosem a o konečné umístění s jedním z trojice celků Lausanne, Ambri/Piotta či Ässät Pori.

Litvínov cestuje rovněž do Švýcarska

Rovněž do země helvétského kříže se vydá Litvínov - v úterý 12. srpna si zahraje v Romanshornu s Davosem a od 14. do 16. srpna na turnaji v Le Sentier narazí na Nižnij Novgorod, Zug a v utkání o umístění ho čeká Lausanne, Fribourg nebo Ženeva.

Na Slovensku se uskuteční letos tři turnaje s českou účastí. Na Rona Cupu v Trenčíně se představí od 14. do 16. srpna Zlín, Třinec a Znojmo, jejichž soky budou vedle Trenčína Skalica a Zvolen. Zlínský celek RI Okna si zahraje na Slovensku se Skalicí už také 29. července a na konci srpna se představí také na ledě účastníka Ligy mistrů Slovanu Bratislava. Ve Skalici si zahraje také 31. července Znojmo, pro Třinec bude generálkou na extraligu 2. září duel v Žilině. Doma také přivítá Slovan Bratislava (1. srpna).

Novinkou na Slovensku je v Bratislavě Bifrost Cup, kam se vydají Pardubice. Od 14. do 17. srpna bude hrát Moeller s Košicemi, Hamburkem a v zápase o konečné pořadí buď se Slovanem Bratislava, Štýrským Hradcem či Frederikshavnem.

Vítkovice se zúčastní Tatranského poháru

Tradiční 61. ročník Tatranského poháru (27.- 29. srpna) se uskuteční při opravě stadiónu v Popradu netradičně v Košicích za účasti Vítkovic, které se tak utkají s Popradem, Košicemi a francouzským Rouenem. Ostravský celek čekají zahraniční soupeři i na domácí půdě - budou hrát rovněž s Popradem (5. srpna), francouzskou reprezentací do 23 let (8. sprna) a 19. srpna přivítají Dynamo Moskva vedené jejich bývalým trenérem Vladimírem Vůjtkem.

Do Rakouska jede Sparta a v Salcburku ji od 21. do 24. srpna čeká turnaj Red Bulls Salute. V základní skupině narazí na domácí celek Red Bull Salcburk, na ruský Petrohrad a v duelu o umístění na Kolín nad Rýnem, Curych či Slovan Bratislava, který pak každopádně přivítá Sparta v pátek 29. srpna na vlastním ledě. Do Vídně zamíří Plzeň na Kelly´s Cup, kde 29. srpna hraje se slovenským Martinem a o den později zápas o umístění s jedním z dvojice Vídeň Capitals - SC Langenthal.

V tuzemsku je kostrou přípravy loni obnovený letní pohár Tisport Cup. Nově byl rozšířen z šestnácti na dvacet týmů, které jsou rozděleny do čtyř skupin po pěti a každý tým tak čekají čtyři zápasy. Vítězové skupin postoupí do semifinále (26. a 27. srpna) a nový vítěz soutěže bude znám v úterý 2. srpna.

Vedle čtrnáctky zástupců nejvyšší soutěže hrají Tipsport Cup také prvoligoví zástupci Ústí nad Labem, Chomutov, Vrchlabí, Hradec Králové, Kometa Brno a Olomouc. Program přípravných duelů se na přelomu srpna a září může pozměnit či rozšířit právě podle vývoj pohárové soutěže.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice