Hlavní obsah

Finalista z Karlových Varů vyjel s novým koučem Palečkem na led

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů, kteří budou v nadcházející extraligové sezóně obhajovat stříbrné medaile, ve středu poprvé trénovali na ledě. V přípravném období je čeká jedenáct utkání, vedle domácího Tipsport Cupu se ve druhé polovině srpna zúčastní také kvalitně obsazeného turnaje Kolin Cup ve Švýcarsku.

Článek

Nový trenér Josef Paleček, který převzal mužstvo po úspěšném Zdeňku Venerovi, si dosavadní průběh přípravy pochvaluje. "Letní část přípravy na suchu se nám podle mého vydařila. Sice jsme začali později s ohledem na to, že tým hrál dlouho v minulé sezoně, ale také jsme skončili až 4. července," řekl Paleček.

Liboval si, že se hráčům vyhýbala zranění a týmu přálo počasí, i během soustředění na Šumavě. "Musím říct, že hráči k tomu přistoupili velmi zodpovědně. Je vidět, že je jim dobře jasné, že nelze žít pouze z úspěchu minulé sezóny," uvedl Paleček.

První trénink na ledě

Část jeho svěřenců se ve středu poprvé po delší době dostala na led. "Začali jsme také zdravotními prohlídkami v Praze, ve středu byla jedna polovina týmu, hned ve čtvrtek jde druhá. Od příštího týdne nás čeká dvoufázový trénink. Dopoledne budeme trénovat na dvě skupiny, odpoledne pak celý tým. Ten tvoří momentálně pět pětek, tedy 25 hráčů a k tomu tři brankáři. Nikdo nový navíc s námi není," uvedl Paleček.

První přípravný zápas sehrají Karlovy Vary s Českými Budějovicemi ve čtvrtek 31. července, poté je čeká série čtyř utkání Tipsport Cupu proti Ústí nad Labem, v Chomutově, v Kladně a s Litvínovem, kterou proloží západočeské derby proti Plzní. Zpestřením bude turnaj Kolin Cup v Zugu krátce před začátkem extraligy, kde se představí také domácí tým, Lugano a německý Mannheim. Generálkou na start nejvyšší soutěže má být 5. září odveta na plzeňském ledě.

Program přípravných zápasů:
čtvrtek 31. července: Karlovy Vary - České Budějovice (17:00),
úterý 5. srpna: Karlovy Vary - Ústí nad Labem (18:00, Tipsport Cup),
čtvrtek 7. sprna: Chomutov - Karlovy Vary (17:30, Tipsport Cup),
úterý 12. srpna: Karlovy Vary - Plzeň (18:00),
čtvrtek 14. srpna: Kladno - Karlovy Vary (17:30, Tipsport Cup),
středa 20. srpna: Karlovy Vary - Litvínov (18:00, Tipsport Cup),
pátek 22. srpna: Zug - Karlovy Vary (20:30, Kolin Cup v Zugu),
sobota 23. srpna: HC Lugano - Karlovy Vary (14:30, Kolin Cup v Zugu),
neděle 24. srpna: Mannheim - Karlovy Vary (13:00, Kolin Cup v Zugu),
středa 27. srpna: Karlovy Vary - Most,
pátek 5. září: Plzeň - Karlovy Vary (17:30).

Reklama

Související témata: