Hlavní obsah

Lubina dostal od Pardubic po tragické nehodě osobní volno

PARDUBICE

Asistent trenéra hokejistů Pardubic Ladislav Lubina dostal po tragické autohavárii od klubu osobní volno do doby, než se celá záležitost vyřeší. Při hromadné dopravní nehodě čtyř automobilů u obce Trotina na Královéhradecku ve čtvrtek ráno zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Lubina je považován za viníka nehody, od které před příjezdem policie utekl. Odpoledne se pak přihlásil na policejní služebně ve Dvoře Králové nad Labem, kde má trvalé bydliště.

Článek

Ve čtvrtek spolu s hlavním koučem Václavem Sýkorou vedl mužstvo místo Lubiny Vladimír Martinec, sportovní manažer a člen dozorčí rady zaujal dočasně pozici asistenta i dnes. Je možné, že tomu tak bude nadále až do vyřešení situace. "Láďa Lubina má osobní volno. V současné chvíli je těžké k tomu něco říci, klub k tomu zveřejní na webu prohlášení" řekl ČTK generální manažer pardubických hokejistů Zbyněk Kusý.

Podle dostupných informací vjel Lubina do protisměru, kde se bočně srazil s protijedoucím nákladním vozidlem. Osobní vůz následně narazil do dalšího osobního vozu, kamion po nárazu vjel do protisměru, kde narazil do dodávky, v které zahynul Lokvenc. Podle serveru www.tn.cz měl jel Lubina více než 120 km/h. Bývalý reprezentant při výslechu řekl, že se plně nevěnoval řízení.

Lubina šest hodin po nehodě alkohol nenadýchal

Otazníkem zůstává, proč Lubina z místa nehody utekl. Podle mluvčího trutnovské policie se Lubina při příchodu šest hodin po nehodě na policii podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Pak byl převezen na výslech do Hradce Králové. Problémy s alkoholem za volantem měl Lubina v roce 2000, kdy v Pardubicích narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile. Autonehodu měl i v roce 2005.

Po čtvrteční havárii s ním telefonoval Zdeněk Poul, spoluorganizátor hokejového kempu ve Dvoře Králové nad Labem, který Lubina vede. Právě odsud mířil ve čtvrtek na trénink do Pardubic. "O půl sedmé byl na snídani, ale nemluvil jsem s ním a neviděl jsem ho. Naposledy jsem s ním mluvil někdy po desáté hodině večerní, kdy jsme rozpouštěli poradu s trenéry. Ráno na snídani ho viděl kolega a říkal, že byl naprosto v pořádku, takže střízlivý. Tady na ubytovně je přísný zákaz alkoholu. Jsem proti tomu, tady se dělá s dětmi," citoval Poula deník Sport.

Lubina se mu prý ozval po nehodě, ještě předtím než opustil místo havárie. "Sám mi volal, když se to stalo. Slyšel jsem přistávat vrtulník a přijíždět hasiče se sirénou. Láďa mi říká: Zabil jsem člověka, asi se oběsím. To bylo na dlouho poslední, co jsem od něj slyšel," prohlásil Poul, který později Lubinu přesvědčil a sám jej zavezl na policii.

Někdejší skvělý útočník prý utekl proto, že byl v šoku. "Vypověděl, že se nejdřív snažil dalším účastníkům nehody pomoci, ale když viděl všechnu tu hrůzu, tak se vyděsil a odešel pryč," řekla serveru tn.cz východočeská policejní mluvčí Libuše Holá. Policie vyšetřuje nehodu pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za kterou v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín