Hlavní obsah

Šejba se stal novým trenérem hokejistů Mladé Boleslavi

Nový hlavním trenérem hokejistů Mladé Boleslavi se stal Jiří Šejba. Klub jej představil na pondělní tiskové konferenci. Šejba nahradil Petra Kaňkovského, který dovedl Středočechy do nejvyšší soutěže, ale v minulém týdnu s ním byla rozvázána smlouva. Šejba podepsal s extraligovým nováčkem smlouvu na jeden rok s možností opce. Ta má vstoupit v platnost, pokud se Mladá Boleslav udrží v extralize.

Článek

“Sportovní ředitel Jaromír Šindel se mi ozval, jestli bych nechtěl přijít. Dostal jsem čas, abych se rozmyslel. Byl jsem se tu nejprve podívat a viděl jsem i první přípravný zápas týmu v Havlíčkově Brodu proti Spartaku. Dospěl jsem k názoru, že klub pracuje velmi dobře a nabídku jsem přijal,“ citují Šejbu oficiální internetové stránky Mladé Boleslavi.

Středočeský klub dovedl v uplynulé sezóně k triumfu v první lize a následně vítězství v baráži o extraligu s Ústím nad Labem trenér Petr Kaňkovský. V přípravě před novým ročníkem však podle zákulisních zpráv se svými svěřenci nevycházel a vedení BK Boleslav s ním nakonec přesně před týdnem ukončilo spolupráci. Od té doby vedl mužstvo v přípravě spolu s asistentem Leo Gudasem sportovní manažer Jaromír Šindel.

Jiří Šejba je hokejovým odchovancem Pardubic a jako hráč vybojoval s tehdejší Teslou dva ligové tituly v letech 1987 a 1989, další má z vojenské služby v Jihlavě (1985). Nejslavnější chvíle hráčské kariéry zažil ve finále MS 1985 v Praze, kdy hattrickem pomohl k vítězství Československa nad Kanadou a po osmi letech k zisku zlatých medailí. V sezóně 1990/91 odehrál i 11 zápasů v NHL za Buffalo.

Aktivní kariéru Šejba ukončil v roce 2000 a začal v Pardubicích pracovat jako trenér sportovního centra mládeže. V polovině sezóny 2007/08 přešel na lavičku pardubického “A“ týmu po odvolaném Miloši Říhovi. Tým však do play-off nedovedl a vedení tamního klubu mu další smlouvu nenabídlo. Před sezónou 2008/09 měl nabídku k trénování druholigového Trutnova, ale nakonec se dohodl s Mladou Boleslaví.

Reklama

Související témata: