Hlavní obsah

Obránce Kroupa by se mohl vrátit do Litvínova

LITVÍNOV

Zkušený zadák se zkušenostmi ze zámořské NHL Vlastimil Kroupa by mohl v nové sezóně extraligy vyztužit obranu Litvínova. V dresu svého mateřského klubu nastoupil k úternímu přípravnému utkání proti Liberci, ačkoli předchozí tříleté působení v Třinci ho váže k týmu Ocelářů. Na severu Čech je však nyní s jejich souhlasem.

Článek

Bývalý zadák San Jose a český reprezentant, který stihl v nejvyšší domácí soutěži odehrát jednu sezónu i v pražské Spartě, však musí vedení Litvínova přesvědčit výkony na ledě, především s ohledem na své zdraví. "Vlasta prodělal velké zdravotní problémy, takže je u nás zatím na zkoušku. Uvidíme, jak bude vypadat, jestli mu vydrží zdraví," řekl serveru hokej.cz generální manažer Severočechů Václav Hořejší.

Právě kvůli zdravotním komplikacím se totiž Kroupa dohodl na ukončení kontraktu v Třinci. "Šlo nejspíš o důsledek velkého zatížení, Vlasta nebyl v pořádku, a také proto rozvázal v Třinci smlouvu. Věděli jsme o tom, ale v první řadě bylo důležité, aby se dal dohromady," uvedl Hořejší.

Všechny tři zainteresované strany jsou v případě zájmu Litvínovských ústně domluvené na dalších krocích. "Pokud bychom jednali o Vlastově návratu, známe jeho tabulkovou cenu. S Oceláři bychom se domluvili, určité debaty v tomto ohledu proběhly. Nicméně nemá cenu předbíhat. Vlastu potřebujeme vidět na ledě," prohlásil Hořejší.

Sám věří, že Kroupa vše zvládne a nakonec bude moci v černožlutém dresu hrát. "Ale nikdy nevíte. Během letního období podstoupil léčení a netušíme, v jakém je stavu. Chtěli bychom se rozhodnout během srpna, po sérii přípravných utkání. Pokud bude v pořádku, rádi ho v týmu uvítáme. Určitě splňuje naše představy, je to kvalitní bek. Navíc se jedná o odchovance," doplnil Hořejší.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec