Hlavní obsah

Hokejový Liberec jedná o příchodu Modrého i Nedvěda

PRAHA

Další dva hráči s obrovskými zkušenostmi z NHL by se možná mohli představit v následujícím ročníku české extraligy. Hokejový klub Bílí Tygři Liberec totiž jedná o příchodu dvou zvučných posil - pokud vše dobře dopadne, na sever Čech zamíří obránce Jaroslav Modrý i útočník Petr Nedvěd. "Jsme blízko dohodě, ve čtvrtek bude jasno," uvedl Modrý k možnému angažmá.

Článek

A právě na na čtvrtek svolal klub tiskovou konferenci, kde by se mohli významné posily představit. "Jaroslav Modrý i Petr Nedvěd dostali od klubu nabídky a jednání s oběma hráči momentálně probíhají," přiznal Sport.cz tiskový mluvčí libereckého klubu Jan Rachota. Velmi blízko dohodě je zřejmě především angažmá Modrého, který se o nabídce Liberce velmi lichotivě vyjádřil ve středečním vydání deníku Sport. "Jeho zájem nás velmi těší a jsme za to rádi," dodal Rachota.

Sedmatřicetiletý Modrý má za sebou přes 700 zápasů v NHL, kde vystřídal mužstva New Jersey, Ottawy, Los Angeles, Atlanty, Dallasu a naposledy Philadelphie. Po uplynulé sezóně se však stal volným hráčem a nyní by se českobudějovický odchovanec i s rodinou rád vrátil domů. Za Liberec už Modrý nastupoval během výluky NHL před čtyřmi lety, navíc se dobře zná se současným koučem Tygrů Dušanem Gregorem, pod kterým nastupoval na vojně v Trenčíně.

Liberec hledá náhradu za Čermáka

Petr Nedvěd skončil v NHL už před uplynulou sezónou, kdy se jako hvězdná posila představil v pražské Spartě. Klub ale vypadl už ve čtvrtfinále play-off právě s Libercem a sedmatřicetiletý útočník nesplnil velká očekávání. V současnosti se údajně rozhoduje mezi několika nabídkami.

Liberec dokráčel v poslední sezóně extraligy až do semifinále play-off, kde nestačil na pozdější mistry z pražské Slavie. Po sezóně z klubu odešli obránci Rýgl a Kočí, hostování z Vítkovic ukončil brankář Pinc, na Slovensku zakotvil další gólman Falta. Naproti tomu se z ruské Ufy vrátil Milan Hnilička a posilami by měli být i obránci Harant a Jareš. Největší ztrátou je však odchod útočníka Leoše Čermáka do Ruska, klub proto hledá především kvalitní náhradu do útoku.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články