Hlavní obsah

Libor Procházka trénuje se Spartou, o angažmá se bude jednat

PRAHA

Hokejový obránce Libor Procházka začal ve středu trénovat s pražskou Spartou a obě strany budou jednat o angažmá čtyřiatřicetiletého olympijského vítěze z Nagana z roku 1998 a mistra světa z Lillehammeru z roku 1999. Naposledy působil Procházka ve švédském druholigovém Leksandu.

Článek

"Libor s námi začal trénovat a v dalších dnech budeme řešit jeho budoucnost s agentem. Byl s námi na ledě, protože potřebuje trénovat," řekl generální manažer Sparty Petr Bříza. Procházka ve Spartě už působil v letech 2003 až 2005. "Libor má zájem za Spartu hrát, budeme jednat," prohlásil Bříza.

Rodák z Vlašimi vstoupil do extraligy v dresu Kladna, kde působil střídavě i v uplynulých třech sezónách. V ročníku 2005/06 odešel z Kladna dohrát sezónu do Skelleftey, kde nastupoval i další sezónu. V minulém ročníku hrál za Leksand, jemuž se nepodařilo postoupit do Elitserien, a Procházkův kontrakt tak skončil. Loni i předloni kvůli přísným daňovým zákonům začínal ročník v dresu Kladna.

Procházka má v extralize na kontě za Kladno, Třinec, Karlovy Vary, Spartu a Plzeň 611 zápasů a nasbíral 232 bodů za 63 gólů a 169 přihrávek. Hrál také za AIK Stockholm a na farmě St. Louis v nižší AHL za Worcester. V české reprezentaci sehrál sto zápasů a vstřelil devět branek.

Sparta zatím posilovala především v útoku, kam přišli David Výborný, Martin Ručinský, Michal Broš, Ondřej Kratěna či Jakub Koreis. Vrátil se i brankář Tomáš Pöpperle a do obrany získal pražský klub Michala Gulašiho.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články