Hlavní obsah

Liberec posílí zkušený obránce Modrý

LIBEREC

Zkušený hokejový obránce Jaroslav Modrý se stal posilou libereckých Bílých Tygrů. Příchod sedmatřicetiletého zadáka ve čtvrtek potvrdilo vedení klubu na tiskové konferenci v Liberci. Pokud na zkoušce v týmu newyorských Rangers neuspěje útočník Petr Nedvěd, i on bude v nové sezoně hájit barvy čtvrtého týmu minulého ročníku extraligy.

Článek

Modrý podepsal v novém působišti dvouletou smlouvu. "Jsem velice potěšen, že se stávám součástí tohoto klubu, který má ambice. A tento klub skutečně chce vyhrát. V současné době jsem nemohl najít lepší klub, kde bych dělal svou práci," řekl zadák, který hrál v NHL naposledy za Philadelphii a má na kontě 725 zápasů v prestižní soutěži s bilancí 250 bodů za 49 gólů a 201 asistencí.

Liberec však nebyl jediným zájemcem o jeho služby. "Ozvaly se mi i další kluby z celé Evropy, ale ani jsem je nekontaktoval. Také jsem říkal agentovi, aby komunikoval pouze s týmy, které mohou vyhrát," připomněl Modrý. Jedním z hlavních důvodů jeho návratu do Čech jsou totiž sportovní ambice. "Je mi 37 let a chtěl bych něco vyhrát. Hrál jsem třeba v Los Angeles nebo Dallasu, ale když je cílem jen dostat se do play-off, tak tomu pořád něco chybí," prohlásil Modrý.

Modrý dal přednost Liberci i před nabídkami z NHL

Po českobudějovickém rodákovi, který byl v posledním ročníku NHL mezi kandidáty na cenu Billa Mastertona za oddanost hokeji, však toužily také kluby ze zámoří. "Volali mi i ze Spojených států, ale já se rozhodl, že půjdu do Liberece. Klub měl skvělé jednání a postaral se i o maličkosti. Vše tu probíhá na profesionální úrovni," ocenil Modrý.

Právě stoprocentní přístup k hokeji a věcem s ním souvisejícím zjevně oslovil také druhou stranu. "Prvním kontaktem s Jardou pro nás bylo jeho působení zde během výluky v NHL (2004/05) a tehdy jsme poznali hráče, který má obrovské zkušenosti, kvality a je opravdovým lídrem," připomněl generální manažer Ctibor Jech minulé Modrého angažmá na severu Čech.

Tehdy odehrál včetně play-off 31 zápasů a zaznamenal 14 bodů díky třem přesným trefám a 11 nahrávkám. Od té doby se podle jeho slov Liberečtí snažili hráče takového formátu získat. "A nejlépe právě samotného Jardu. Jsme moc rádi, že ho tu máme a bude za nás hrát," dodal Jech.

Nedvěd se ještě popere o místo v Rangers

Velice blízko bylo také definitivní potvrzení příchodu dalšího hráče ostříleného z kanadsko-americké NHL. Nedvěd se však namísto toho popere o místo v prvním týmu Jezdců, za něž v minulosti již hrál. "My jsme byli již domluvení, ale Petr nás požádal ještě o změnu. Proběhly totiž nějaké telefonické rozhovory, pro Petra dost překvapivě, kdy mu volal Glen Sather (generální manažer Rangers) a dohodli se, že to zkusí. Ale nejde tam, aby hrál sedm minut za zápas, a je tu dohoda, že pokud by nedostával tolik prostoru, také on se vrátí k nám," řekl prezident klubu Petr Syrovátko.

V Rangers dostane šestatřicetiletý centr možnost dokázat své kvality možná i proto, že si na něho vzpomněl hlavní kouč týmu Tom Renney, který vedl stříbrný tým Kanady na olympijských hrách v Lillehameru 1994, jehož byl Nedvěd součástí. "Je tam na něčem domluvený s trenérem a generálním manažerem. Každopádně nastoupí do přípravného kempu. Je to pro něho výzva dokázat, že na to stále má, a my víme, že je to nabídka, která se prostě neodmítá. Uvidíme, jak vše dopadne," uvedl Syrovátko.

Reklama

Související témata: