Hlavní obsah

Procházka: Myslím jen na Spartu, žádnou záložní variantu nechci

Jirka G. NovákSport.cz

Poslední sezónu odehrál hokejový obránce Libor Procházka ve druhé nejvyšší švédské soutěži. Jeho Leksand neuspěl v baráži o postup mezi elitu ani s několika hvězdnými hráči v čele se slavným gólmanem Edem Belfourem. Olympijskému vítězi z Nagana tak skončil ve Švédsku kontrakt a nyní usiluje o angažmá v pražské Spartě. Po prvním přípravném zápase poskytl rozhovor redakci Sport.cz.

Článek

Jak došlo k vašemu kontaktu s pražskou Spartou?

Trenéři mě dobře znají a rozhodli se mě vyzkoušet. Tak uvidíme, jestli se domluvíme. Jednání probíhají.

Poslední tři sezóny jste začínal v Kladně, tentokrát jste se rozhodl jinak?

(váhá s odpovědí) Nevím, jak na to odpovědět.... Nějaký kontakt s Kladnem proběhl, ale možnost hrát za Spartu zvítězila.

Naposledy jste působil ve švédském Leksandu, kde jste mohl pokračovat v případě postupu do nejvyšší soutěže. To se však nakonec nestalo...

Měl jsem podepsanou smlouvu s tím, že když se postoupí, tak se kontrakt automaticky prodlouží. Kvůli těm ambicím jsem ostatně i do klubu přišel. Bohužel se to nepovedlo.

Leksand přitom dal dohromady hvězdný tým. Za klub chytal slavný gólman Ed Belfour, hráli tam i reprezentanti jako Lind nebo Petrovický. Proč se nepodařilo postoupit?

Celou sezónu jsme byli suverénní, ale pak přišla baráž, kde rozhoduje každý bod a tam nám chybělo víc štěstí.

Jaký je Ed Belfour, kolují o něm různé legendy...

Naprosto pohodový člověk a navíc výborný gólman. Nebyl s ním jediný problém. Že by měl nějaké hvězdné manýry, nebo tak něco, to vůbec...

Nakonec postoupil tým Rögle s hvězdným obráncem Kenny Jönssonem...

Rögle byli přitom největším outsiderem baráže. Asi rozhodlo, že jsme s nimi doma prohráli vysoko 4:8. Mysleli jsme si, že to bude pro nás lehčí zápas, jenže to dopadlo úplně jinak.

Přitom před dvěma lety jste už postup do Elitserien zažil se Skellefteou, která měla o dost slabší tým než Leksand. V čem to bylo jiné?

Je pravda, že Skelleftea neměla tak nabitý kádr jako teď Leksand... Asi to bylo víc o bojovnosti. Tehdy se tam sešlo víc takových hráčů-bojovníků a náš brankář byl tehdy v baráži naprosto neprůstřelný.

O možnosti pokračovat ve Švédsku jste už neuvažoval?

Kvůli tamním daňovým zákonům bych mohl jít do Švédska zase jenom na půl roku. Takže jsem o tom ani moc nepřemýšlel. Teď myslím jen na Spartu a nechci ani žádnou záložní variantu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice