Hlavní obsah

Sparta prohrála v přípravě s Chomutovem 0:2

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty prohráli v prvním přípravném utkání na nový ročník extraligy s prvoligovým Chomutovem 0:2. Pražané nechali odpočívat téměř všechny opory týmu, z nových akvizic se představili jen mladíci Michal Gulaši, Jakub Koreis a Martin Látal. Severočeši nechali odpočívat sedm hráčů zakladní sestavy.

Foto: Rockviper

Finský brankář v barvách Chomutova Jan Lundell zasahuje proti střele sparťanského hráče.

Článek

V dresu Sparty nechyběl obránce Libor Procházka, který se se Spartou připravuje, ale nemá s ní uzavřenou smlouvu. Nastoupil i útočník Zbyněk Hrdel, jenž hrál v zámoří a v uplynulé sezóně nastupoval v AHL za Norfolk a v ECHL za Mississippi. Sparta jej testuje od úterka.

"Se zápasem spokojený nejsem. Nastoupili jsme s mladými hráči, kteří bojují o místo v týmu a jsou v plné zátěži, po týdnu na ledě, ale to soupeř taky. Chomutov je výborné mužstvo s vysokými ambicemi a řadou zkušených hráčů a pro nás to bylo velmi kvalitní utkání," svěřil se po duelu sparťanský trenér František Výborný. "Pro naše mladé hráče to bylo ponaučení, aby si uvědomili, že na sobě musí zapracovat," přidal.

Sparťané finského brankáře Lundella nepřekonali

Ambiciózní Chomutov získal vedení ve 12. minutě díky Haškovi a v polovině utkání zvýšil obránce Révay. Sparťané finského brankáře Janeho Lundella v chomutovské brance nepřekonali. Za hosty nastoupil i kanadský útočník Charlie Giffin.

"Jsme rádi, že Sparta přijala náš požadavek se s ní utkat, protože pro prvoligové mužstvo je to čest si s ní zahrát. Pro nás to byl výborný zápas, i když domácí nenastoupili v kompletní sestavě," pochvaloval si po utkání lodivod Severočechů Martin Pešout. "Jsem překvapený, že na začátek sezóny to bylo tak kvalitní utkání. Bylo vidět, že hráči mají do hokeje chuť," dodal.

Další zápas čeká Spartu v úterý v rámci Tipsport Cupu doma proti Mladé Boleslavi. Chomutov zahájí ve stejný den duel v Kladně.

Sparta Praha - KLH Chomutov 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: 12. Hašek, 30. Révay. Rozhodčí: Jebavý - Padevět, Nepomucký. Vyloučení: 9:11. Bez využití. Diváci: 500.
HC Sparta Praha: Duba (Novotný) - Procházka, Gulaši, Jerofejevs, Bolf, Cunik, Šafář - Koreis, Langhammer, Podlešák, Dragoun, Látal, Hromas, Mrňa, Hrdel, Krätzer, Haas
KLH Chomutov: Lundell (43. Cikánek) - Revay, Ťupa, Bombic, Trefný, Kolarz, Lang, Kloz, Chmelíř - Gombár, Skořepa, Míka, Hašek, Charousek, Jeslínek, Malát, Kukla, Fábry, Tauš, Giffin, Valský

Třinec přehrál 4:0 slovenského mistra

Třinec v prvním přípravném utkání porazil Slovan Bratislava 4:0. Svěřenci trenéra Antonína Stavjani hlavně v druhé třetině slovenského mistra zatlačili do defenzivy a z velké převahy vytěžili tři góly. Hned v prvním duelu se trefila zámořská posila Ocelářů Jozef Balej.

"Do zápasu jsme šli , abychom vyzkoušeli maximum hráčů. Výsledek bych nepřeceňoval, na rozdíl od Slovanu jsme dokázali proměnit šance," řekl po utkání třinecký Antonín Stavjaňa. Páteční utkání nedohráli Steber s Lažem, kteří po pěstní vložce odkráčeli do šaten s trestem do konce zápasu.

Oceláři Třinec - Slovan Bratislava 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Branky: 13. Balej, 23. Hampl, 35. Pánik, 40. V. Polák. Rozhodčí: Trombik. Vyloučení: 4:6, navíc Steber - Lažo oba do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 500.

Pardubice vyhrály nad ruským Orenburgem

Pardubice zvítězily na závěr svého soustředění v Havlíčkově Brodu v modelovém utkání na 4x20 minut nad ruským druholigovým týmem Gazprom Orenburg 6:1. O branky Moelleru se postarali Michal Tvrdík, Lukáš Radil, Jan Kolář, Petr Koukal, Jan Semorád a Jakub Nakládal.

Další zápas čeká Pardubice v úterý v rámci Tipsport Cupu doma proti Hradci Králové.

Moeller Pardubice - Gazprom Orenburg 6:1 (1:0, 1:0, 2:0, 2:1)
Branky Pardubic: 9. Tvrdík, 32. Radil, 56. Kolář, 59. Koukal, 76. Semorád z trestného střílení, 80. Nakládal.

Vítkovice i v odvetě porazily Havířov 

Vítkovice i v odvetě zdolaly prvoligový Havířov, po úterním vítězství 5:1 v pátek doma vyhrály 3:0. Jednou brankou se po návratu do vítkovického dresu uvedl slovenský útočník Juraj Štefanka. Další přípravný zápas sehraje výběr trenéra Aloise Hadamczika v úterý na ostravském ledě proti Popradu.

Vítkovice Steel - Havířov Panthers 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky: 6. Roman, 25. Klimek, 39. Štefanka. Rozhodčí: Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 250.
HC Vítkovice Steel: Prusek (31. Pinc) - Trnka, Kuboš, Jurečka, Tichý, Stehlík, Tůma, Prokop Patrik - Bartoš, Petrovický, Klimek - Kvapil, Burger, Korhoň - Mikula, Štefanka J., Svačina - Rehuš, Roman, Kolařík - Strapáč.
HC Havířov Panthers: Čech (31. Valent) - Štěpánek, Evan, Štefanka F., Rangl, Huhto, Prokop Petr, Bartoň, Vydra - Velecký, Vala, Rozum - Hrtús, Piecha, Brynecký - Daneček, Hulva, Seman - Hrňa, Podešva, Minařík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín