Hlavní obsah

Košťálek zůstává ve Spartě. Neumím si představit, že bych hrál za jiný český tým, říká obránce

Praha

Hokejový obránce Jan Košťálek uzavřel novou roční smlouvu se Spartou, která si zajistila služby svého pětadvacetiletého odchovance do konce nadcházející sezony. Košťálek se vrátil do Sparty předloni po šestiletém působení v Severní Americe nejdříve v juniorské QMJHL a následně na farmách Winnipegu v AHL a ECHL. V uplynulém ročníku ve 47 zápasech zaznamenal 25 bodů za 14 branek a 11 asistencí a byl druhým nejlepším střelcem mezi extraligovými beky za Kanaďanem Bradym Austinem, který skóroval osmnáctkrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Košťálek zůstává ve Spartě

Článek

"Honzovi se uplynulá sezona ohromně povedla a bylo naší prioritou jej udržet i do příští sezony. Kromě kvalitní defenzivy od něj opět očekáváme i podporu ofenzivy jako v uplynulé sezoně. Chybělo málo a mohl přepsat sparťanské rekordy," řekl klubovému webu sportovní ředitel Petr Ton. K vyrovnání rekordu Sparty v počtu gólů v základní části extraligy mezi obránci chyběl Košťálkovi jediný gól.

Košťálek odešel po sezoně 2011/12 ze Sparty do Rimouski do QMJHL a o rok později jej draftoval v NHL ve čtvrtém kole na 114. pozici Winnipeg. Po třech letech v Rimouski nastupoval v AHL za Manitobu i v ECHL za Jacksonville. Šance v NHL se nedočkal.

Účastník dvou mistrovství světa osmnáctek i dvou šampionátů dvacítek se před sezonou 2018/19 vrátil do Sparty, za kterou už před odchodem do zámoří sehrál v extralize 10 utkání. Celkem má v domácí nejvyšší soutěži na kontě ze 101 duelů 42 bodů (20+22). V reprezentaci zaznamenal v šesti duelech čtyři body za dvě trefy a stejný počet asistencí.

"V minulé sezoně jsem se na ledě cítil skvěle. Dařilo se nám, v týmu byla pohoda, hodně jsme si věřili na nejvyšší umístění. Po předčasném konci jsem registroval i nějaké nabídky ze zahraničí," uvedl Košťálek. "Rozhodl jsem se ale zůstat minimálně příští sezonu ve Spartě. Neumím si v tuto chvíli představit, že bych hrál za jiný český tým. Ve Spartě jsem vyrostl a moc bych si přál vyhrát se Spartou titul," dodal Košťálek.

Reklama

Související témata: