Hlavní obsah

Mladou Boleslav posílili bek Marušák a útočník Benda

Obránce Jiří Marušák a útočník Jan Benda se stali novými posilami hokejistů Mladé Boleslavi. Dvaatřicetiletý Marušák v uplynulé sezóně působil ve stockholmském Djurgaardenu, o čtyři roky starší Benda strávil poslední tři roky v Litvínově. Nováček extraligy tak získal už deset letních posil.

Článek

"Po konzultaci s trenérem Šejbou jsme se rozhodli angažovat zkušenější hráče, kteří by nám měli zvláště na začátku soutěže hodně pomoci," řekl oficiálním internetovým stránkám klubu sportovní ředitel Jaromír Šindel. Šejba před týdnem nahradil na postu hlavního kouče Petra Kaňkovského a už měl v kádru osm nových letních akvizic.

Na přestup z Českých Budějovic přišel gólman Jan Chábera, který už Středočechům v minulé sezóně vypomáhal, stejným směrem zamířil obránce Marek Posmyk. Ze Sparty přišel útočník Martin Štrba, z Třince Roman Tomas, ze Zlína Martin Čech, z Havlíčkova Brodu Vladislav Kubeš a do ofenzivy klub získal i Rastislava Konečného, jenž hrál za slovenskou reprezentační dvacítku. V defenzivě je nováčkem na hostování z Liberce Václav Kočí.

Marušák se vrací po pětiletém působení v zahraničí

Marušák, který má na kontě 31 startů za českou reprezentaci, se po více než pětiletém působení v zahraničí vrátil definitivně do extraligy. Zlínský odchovanec odešel v roce 2003 z mateřského klubu do Tappary Tampere, pak působil v Rusku v Novokuzněcku a Petrohradu. Po krátkém návratu do Zlína zamířil do CSKA Moskva a odtud do Djurgaardenu. Minulý ročník začal kvůli švédským daňovým zákonům ve Vítkovicích. Za Djurgarden pak zaznamenal v 49 utkáních včetně play-off 17 bodů za šest tref a 11 přihrávek.

Benda má za sebou bohatou kariéru v německé reprezentaci včetně několika startů na mistrovství světa či tří účastí na olympijských hrách. V tuzemsku útočník českého původu, který se narodil v belgickém Reetu, hájil barvy Slavie, Sparty a krátce i Zlína. Vedle působení v nižších zámořských soutěží a v Německu má na kontě také devět startů v NHL za Washington ze sezony 1997/98. Působil také ve finských klubech Ässät Pori, Jokerit Helsinky, v Rusku hrál za Kazaň, Voskresensk a Čerepovec. V uplynulé sezoně si připsal v dresu Litvínova v 45 zápasech 24 bodů za deset branek a 14 asistencí.

Reklama

Související témata: