Hlavní obsah

Útočník Divíšek se vrací do Pardubic, s nimiž před čtyřmi lety získal titul

PARDUBICE

Spekulace ohledně působiště hokejisty Tomáše Divíška jsou u konce. Devětadvacetiletý útočník se po třech letech vrací do Pardubic, které převzaly jeho tříletou smlouvu z Plzně. Právě na západ Čech se stěhoval mostecký rodák poté, co mu nevyšlo angažmá v Jekatěrinburgu, jenž kvůli finančním problémům odstoupil z Kontinentální ligy.

Článek

"Jekatěrinburg uzavřel s Divíškem smlouvu a my dva měsíce žili v přesvědčení, že je angažmá jasné," připomněl hráčův zástupce Aleš Volek pro hokej.cz trable s Divíškovým angažmá v ruském klubu, který účast v nově vzniklé Kontinentální lize vzdal pro nedostatek peněz. "To nás dostalo do nepříjemné situace, většina předních týmů v tu dobu už měla uzavřené kádry," přidal.

V loňském ročníku byl Divíšek druhým nejproduktivnjěším hráčem Plzně s pětatřiceti kanadskými body za jednadvacet gólů a čtrnáct asistencí. "Ráno mi v Plzni oznámili, že se dohodli s Pardubicemi. Pak mi hned volal pan Kusý, během hodiny jsem se sbalil a vyrazil," citovaly Divíška stránky plzeňského i pardubického klubu.

V sezóně 2004/05 získal s Pardubicemi titul

Přestože po jeho návratu z Ruska Divíšek s plzeňským mužstvem trénoval, do základní sestavy se kvůli přetlaku centrů nevešel. Po šikovném forvardovi tak sáhlo vedení Pardubic, s nimiž v sezóně 2004/05 získal mistrovský titul. "Jde do známého prostředí, vždyť v klubu poměrně nedávno působil," potvrdil Volek.

O služby zkušeného útočníka byl zájem rovněž v zahraničních ligách, ale bývalý plzeňský kapitán dal přednost pobytu v Čechách. "Něco se rýsovalo ve Švédsku, konkrétní nabídka přišla od jednoho švýcarského klubu," prozradil Volek.

V české extralize odehrál Divíšek zatím 277 duelů a zaznamenal 206 kanadských bodů za 103 branek a stejný počet přihrávek. V play-off si připsal 56 startů a třiadvacet bodů (4+19). Kromě pardubického a plzeňského dresu, hájil v sezóně 1998/99 barvy pražské Slavie. Reprezentační dres navlékl Divíšek dvacetkrát a zaznamenal osm bodů (3+5).

Reklama

Související témata: