Hlavní obsah

Výborný: Jako kapitán Sparty cítím zodpovědnost vůči klubu i fanouškům

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty mají nového kapitána, kterým byl zvolen navrátilec David Výborný. Třiatřicetiletý útočník přišel do holešovického celku po třech letech strávených v Columbusu a s mateřským klubem se v dubnu dohodl na tříleté smlouvě. Výborný tak k funkci sportovního manažera přidal i kapitánské céčko. "Určitě je to pro mě ctí," svěřil se Výborný.

Článek

Jako kapitán vedl David Výborný mužstvo v úvodním duelu Tipsport Hockey Cupu, které Sparta doma proti Mladé Boleslavi prohrála. „Dopředu jsem to vůbec nevěděl. Já i spoluhráči jsme se to od trenérů dozvěděli před utkáním s Mladou Boleslaví,“ uvedl Výborný pro oficiální stránky klubu.

„Být kapitánem znamená obrovskou zodpovědnost vůči celému mužstvu, vedení klubu a v neposlední řadě i fanouškům,“ uvědomuje si zkušený forvard, jenž  za sedm let v NHL zaznamenal v 543 zápasech 317 kanadských bodů za 113 branek a 204 asistencí. Nejlepší sezónu v zámoří zažil v sezóně 2005/06, kdy získal 65 bodů (22+43).

Výborný nechyběl od roku 1996 na žádném mistrovství světa a ve své sbírce má jedenáct medailí z vrcholových akcí. Pětkrát kolem krku navlékl zlatou medaili, stříbrný a bronzový kov získal ze světového šampionátu třikrát. Na zimních olympijských hrách v Turíně v roce 2006 dobyl s reprezentací třetí místo. „Jistou zodpovědnost samozřejmě cítím,“ připustil.

„Ale v mužstvu je zároveň spousta zkušených hráčů, kteří by mohli také dělat kapitána. Věřím, že se vzájemně podpoříme. Důležité bude, abychom v sezóně klapali jako celý tým,“ doufá Výborný, jenž měl kapitánské céčko rovněž na hrudi reprezentačního dresu. „Věřím, že tu odpovědnost, jakou kapitánství přináší, zvládnu i ve Spartě a všechno bude dobře fungovat,“ dodal.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec