Hlavní obsah

Sparta má další posilu, s bekem Procházkou uzavřela roční smlouvu

Po týdenním tréninku v pražské Spartě se v pátek s vedením klubu dohodl na podmínkách roční smlouvy zkušený obránce Libor Procházka. Olympijský vítěz z Nagana, který již v minulosti za Spartu necelé dvě sezony hrál, naposledy působil v Leksandu ve druhé švédské lize.

Článek

Čtyřiatřicetiletý hokejista by měl zacelit mezeru po Jánu Tabačkovi, který tým v tomto týdnu po třech letech opustil. "Provázela jej u nás bohužel velká smůla, byl často náchylný na zranění. Po Jánově odchodu do Košic jsme za něj hledali náhradu, kterou jsme jednoznačně našli právě v Liboru Procházkovi," řekl pro klubový web asistent trenéra Marian Jelínek.

Sparta věří, že vlašimský rodák uplatní v týmu své bohaté zkušenosti. "Očekáváme od něj, že do naší obrany vnese zkušenost a po jeho boku předpokládáme i výkonnostní růst mladších kluků," uvedl Jelínek.

Procházka by měl hru přitvrdit

Podobně vidí staronovou akvizici i generální manažer Petr Bříza. "Trenéři si ho vybrali, protože čekají, že dokáže potřebně přitvrdit naši hru v obraně. Určitě očekáváme také stabilitu výkonů a zkušenosti," řekl ČTK Bříza.

Procházka má v extralize na kontě za Kladno, Třinec, Karlovy Vary, Spartu a Plzeň 611 zápasů a nasbíral 232 bodů za 63 gólů a 169 přihrávek. Hrál také za AIK Stockholm a na farmě St. Louis v nižší AHL za Worcester. V české reprezentaci sehrál sto zápasů a vstřelil devět branek. Je mistrem světa z roku 1999.

Sparta zatím posilovala především v útoku, kam přišli David Výborný, Martin Ručinský, Michal Broš, Ondřej Kratěna či Jakub Koreis. Vrátil se i brankář Tomáš Pöpperle a do obrany získal klub Michala Gulašiho.

Reklama

Související témata: