Hlavní obsah

Kladno vyhrálo v přípravě na ledě Berouna 5:0, K. Vary nestačily na Plzeň

BEROUN/KARLOVY VARY

Hokejisté extraligového Kladna zvítězili v úterním přípravném utkání na ledě prvoligového Berouna 5:0. Tým Geus Okna využil v utkání tři přesilové hry. Další zápas čeká Kladno ve čtvrtek v rámci Tipsport Cupu doma proti Karlovým Varům. Karlovy Vary prohrály doma s Plzní 3:5. Hattrickem se blýskl v západočeské derby útočník plzeňského Lasselsbergeru Jakub Šindel.

Článek

Kladno bez několika opor včetně dua Pavel Patera a Martin Procházka získalo v úvodní třetině dvoubrankové vedení díky trefám obránců Šmacha a Gudase. V druhé třetině zvýšili mladí útočníci Eberle a Stieler a poslední slovo měl v závěru utkání Čurilla. Kladenský gólman Kopřiva si připsal čisté konto.

Berounští Medvědi - Geus Okna Kladno 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky: 2. Šmach, 3. Gudas, 22. Eberle, 40. Stieler, 58. Čurilla. Rozhodčí: Lacina. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:3. Diváci: 460.

V západočeském derby se radovala Plzeň 

Plzeňský Šindel načal svůj střelecký večer v 11. minutě a na jeho vedoucí branku odpověděl vzápětí Kuběna. V druhé části dostali Lasselsberger do dvoubrankového vedení Benák s Fabušem a po Roháčově snížení upravil na 4:2 pro Plzeň Šindel. V závěrečné třetině nejdříve skóroval karlovarský bek Němec, ale v 50. minutě uzavřel účet utkání svou třetí trefou Šindel.

Energii čeká další zápas ve čtvrtek v rámci Tipsport Cupu na ledě Kladna, Plzeň přivítá v pátek v přípravě Spartu.

Energie Karlovy Vary - Lasselsberger Plzeň 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky: 13. Kuběna, 33. Roháč, 47. Němec - 11., 39. a 50. Šindel, 23. Benák, 25. Fabuš. Rozhodčí: Florian. Vyloučení: 4:5, navíc Košťál - Dvořák, Štich všichni 5 min a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 1500.

Litvínov prohrál s Davosem 0:3

Hokejisté Litvínova prohráli na úvod svého švýcarského turné v Romansdorfu s Davosem 0:3. Soupeř se prosadil dvakrát v přesilových hrách, za stavu 0:2 nastřelil litvínovský Peter Jánský tyč.

Ve čtvrtek čeká Litvínov na turnaji Hockeyades 08 duel s ruským Nižným Novgorodem, o den později s Zugem a v sobotu utkání o konečné umístění.

Reklama

Související témata: