Hlavní obsah

Extraliga začne za tři týdny, finále skončí nejpozději 15. dubna

PRAHA

Přesně za tři týdny odstartuje nový ročník hokejové extraligy. Domácí nejvyšší soutěž se hraje podle stejného herního systému jako v minulém ročníku. První šest týmů postoupí po 52 kolech základní části přímo do čtvrtfinále, ze 7.-10. pozice se postupuje do předkola play-off a celky z 11.-14. místa budou hrát ve skupině o udržení. Nejhorší tým pak čeká baráž o extraligu s vítězem první ligy.

Článek

Repríza finále uplynulého ročníku je na programu v neděli 21. září, kdy se v šestém kole představí na ledě Karlových Varů mistrovská Slavia. Tradičně největší divácký tahák základní části, pražské derby Slavie se Spartou, se hraje o dvě dějství dříve v úterý 16. září v O2 Areně. Dlouhodobá část vyvrcholí ve čtvrtek 19. února.

O tři dny později odstartuje předkolo, hrané na tři vítězné zápasy. První čtvrtfinálové duely jsou na programu v pondělí 2. března a hrají se stejně jako semifinále a finále na čtyři vítězné duely. Nový šampión bude korunován nejdříve ve středu 8. dubna a nejpozději ve středu 15. dubna.

Skupina o udržení se hraje čtyřkolově každý s každým a klubům se započítávají bilance ze základní části. Oproti letošnímu roku je program play-out více zhuštěný a hraje se pravidelně v úterý, v pátek a v neděli.

Předehrávka v televizi opět ve čtvrtek

Základní část se hraje tradičně pravidelně v pátek, v neděli a s vloženými úterky. Z pátečního kola zůstávají čtvrteční televizní předehrávky na druhém programu České televize, které začínají v 17:00. Vedle několika další předehrávaných či dohrávaných utkání mají netradiční herní den i tři další kola.

V pondělí 6. října se uskuteční šest zápasů 12. kola, protože předtím v sobotu a v neděli v pražské O2 Areně začne nový ročník NHL dvěma duely New Yorku Rangers s Tampou Bay. V neděli 5. října tak budou hrát jen Karlovy Vary s Českými Budějovicemi, a to již od 15:00. Zápasy prestižní zámořské soutěže budou začínat shodně v 18:00. Ve středu 11. února je na programu 48. dějství po reprezentační pauze a závěrečné kolo se odehraje kompletně ve čtvrtek 19. února.

Soutěř přeruší tři reprezentační pauzy

Extraligu přeruší tři reprezentační přestávky. V úterý 4. listopadu hraje národní tým v rámci oslav stého výročí českého hokeje v Praze se Slovenskem, od 6. do 9. listopadu jej pak čeká turnaj Karjala. Následně se uskuteční 18. až 21. prosince Channel One Cup v Moskvě a od 5. do 8. února LG Hockey Games ve Stockholmu.

V průběhu play-off se uskuteční přípravné zápasy na Slovensku (4. a 5. dubna) a v Německu (10. a 11. dubna). Po skončení finále startuje v tuzemsku turnaj o Pohár České pojišťovny (16.-19. dubna). Mistrovství světa ve Švýcarsku je na programu od 24. dubna do 10. května.

Hokejisty Slavie a Českých Budějovic čeká účast v nově vzniklé Lize mistrů, která má za hrací dny středy. Pražané hrají 8. října doma s Linköpingem, následně 29. října na ledě Curychu, potom 12. listopadu v Linköpingu a 3. prosince přivítají Curych. Jihočeši startují 8. října v Ufě, o čtrnáct dnů později přivítají Slovan Bratislava, potom 12. listopadu zavítá do Českých Budějovic Ufa a o týden později zamíří Mountfield do Bratislavy.

Na mezinárodní scéně se představí také Karlovy Vary, které čeká od 26. do 31. prosince tradiční Spenglerův pohár v Davosu.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice