Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic porazili v přípravě Vůjtkovo Dynamo Moskva 5:3

Hokejisté Vítkovic porazili v Opavě v přípravě na nový ročník extraligy Dynamo Moskva 5:3. V dresu ruského týmu, který vede bývalý vítkovický trenér Vladimír Vůjtek, se představili i obránce Karel Rachůnek a útočník Petr Čajánek. Další zápas sehrají Vítkovice ve čtvrtek v rámci Tipsport Cupu na ledě Olomouce.

Článek

Lepší vstup do utkání měli hráči Dynama a po dvanácti minutách vedli 2:0, když druhý gól dali dokonce v oslabení. Vítkovičtí však dokázali vyrovnat zásluhou využití dvou přesilovek a třetí branku přidali po hrubé chybě moskevské obrany.

Vítkovické hokejisty několikrát podržel gólman Pinc, který prokázal, že je před sezonou ve vynikající formě. V poslední minutě se střelecky prosadil francouzský útočník Yorick Treille, který je už několik dnů v Ostravě na testech.

Vítkovice Steel - Dynamo Moskva 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Branky: 18. Svačina, 20. Kuboš, 21. Štefanka, 35. Roman, 60. Treille - 8. Jačmeněv, 12. Něprjajev, 21. Afanasenkov. Rozhodčí: Mikula - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 9:10, navíc Kaljužnyj (Dynamo) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1500.

Hokejisté Liberce uhráli v prvním přípravném utkání na turné ve Švýcarsku remízu 1:1 s domácím Bielem, jenž bude od nové sezony působit v nejvyšší soutěži. Bílí Tygři šli v úvodu druhé třetiny do vedení gólem Jana Víška v přesilové hře, ale soupeř za chvíli vyrovnal rovněž s pomocí početní výhody. Ve středu nastoupí Liberec proti Eisbären Berlín.

Biel - Liberec 1:1 (0:0, 1:1, 0:0)
Branky: 29. Hill - 23. Víšek. Rozhodčí: Eichmann - Müller, Wirth. Vyloučení: 6:8, navíc Krstev, Derner, Fikrt (všichni Liberec) všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1143.

Reklama

Související témata: