Hlavní obsah

Sparta zvítězila v Rakousku nad Salcburkem 4:3

SALCBURK

Hokejisté pražské Sparty vstoupili do turnaje Red Bulls Salute v Salcburku výhrou 4:3 nad pořádajícím týmem a v pátek od 20:30 budou bojovat o postup do finále s Petrohradem. O branky vítězů se postarali Aleksandrs Jerofejevs, Petr Ton, David Výborný a Ondřej Kratěna.

Článek

Sparta se dostala do vedení v 9. minutě, kdy se trefil při hře čtyř proti čtyřem Jerofejevs, pak sice v přesilovce Yellow vyrovnal, ale tři vteřiny před první přestávkou vrátil Spartě vedení Ton v době, kdy Pražanům začínala početní výhoda.

V 27. minutě zvýšil dvě vteřiny po skončení přesilovky Výborný, ale když Broš a Langhammer zamířili v druhé části jen do tyče, dokázal Salcburk v závěrečném dějství díky dvěma přesilovkovým trefám zkušeného rakouského reprezentanta Kalta vyrovnat. Spartě však rychle vrátil vedení Kratěna a těsný náskok Pražané udrželi až do konce.

Turnaj Red Bulls Salute:
Red Bulls Salcburk - Sparta Praha 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Branky: 43. a 46. Kalt, 13. Yellow - 9. Jerofejevs, 20. Ton, 27. Výborný, 47. Kratěna. Rozhodčí: Kurmann, Popovic - Hollenstein, Newerka. Vyloučení: 15:10. Využití: 3:1. Diváci: 3000.

Reklama

Související témata: