Hlavní obsah

Spartu proti Salcburku nezlomil špatný led ani vlastní góly

PRAHA/SALCBURK

Hokejisté pražské Sparty vstoupili vítězně do prestižního turnaje v rakouském Salcburku, když si v úvodním zápase poradili s domácím týmem. Vítěznou trefu zaznamenal třináct minut před koncem normální hrací doby Ondřej Kratěna, který upravil na konečných 4:3. Jeho branka definitivně zlomila odpor Salcburku, který krátce předtím dokázal smazat dvoubrankový náskok Pražanů.

Článek

Sparta vstoupila do zápasu úspěšně, když v deváté minutě otevřel skóre obránce Jerofejevs, a na vyrovnávací branku domácích odpověděl na konci první třetiny po samostatném úniku Petr Ton. "Led byl už extrémně špatný. Celou dobu jsem si hlídal puk a ještě jsem koukal na brankáře a říkal jsem si "vyjeď mi trošku" a když to tak udělal, tak jsem to tam jenom zasunul po ledě," řekl po zápase pro oficiální webové stránky Sparty Ton.

Kanonýr Sparty ještě v polovině zápasu přihrál na branku Davidu Výbornému a Sparta si po dvou třetinách držela dvoubrankový náskok. Jenže během šesti minut poslední třetiny vrátil Salcburk znovu do hry dvěma přesnými zásahy rakouský internacionál Dieter Kalt. "Za stavu 3:1 byla velká škoda, že jsme promarnili přesilovku pět na tři a následně pak pět na čtyři. Kdybychom v té době odskočili na rozdíl tří branek, bylo by asi už po zápase," litoval Ton.

Smolné vlastní góly

"Jenže soupeř maximálně využil přesilovky a pomohlo mu i štěstí. Jeden gól vstřelili tak, že puk na brankové čáře trefil do Dubíska a ten si to srazil do brány. O pár chvil později si pak podobný gól bruslí vstřelil zase Marek Černošek," popsal Ton situace, po kterých rakouský tým vyrovnal skóre. "Byla to nešťastná souhra náhod, oba góly byly vlastní. Přesto bysme takto rozehraný zápas neměli pouštět," přidal se Ondřej Kratěna, jenž nakonec rozhodl zápas.

"Skočil jsem na led při signalizované výhodě. Puk se ke mě odrazil a já prakticky pálil do prázdné branky, moc jsem se nenadřel," pousmál se Kratěna, jenž v zápase nastoupil vedle Broše a Dragouna. Posledně jmenovaný nahradil na křídle nemocného Netíka, který zůstal doma.

Špatný led

Dnes Spartu čeká druhý zápas turnaje proti ruskému Petrohradu a vítěz postoupí do nedělního finále. "Budeme chtít vyhrát, ale uvidíme, zda se nám to podaří. Máme tady stížené podmínky, hrajeme na nekvalitním ledě," postěžoval si Kratěna na mizerné podmínky v místní aréně. "Počasí bude asi stejné, takže u těch večerních zápasů se dá předpokládat, že bude led zase špatný. Je to škoda, kdyby byl led lepší, určitě bychom se před diváky i více předvedli," přidal se Ton.

Reklama

Související témata: