Hlavní obsah

Zlín prohrál v přípravě se Znojmem 0:2

Hokejisté Zlína se v přípravném utkání se Znojmem nedokázali vůbec prosadit v koncovce a na vlastním ledě prohráli 0:2. Vedoucí branku Znojemských Orlů vstřelil ve 12. minutě Beroun, jenž tečoval Mrázkovu střelu od modré čáry. Druhý gól přidal při přesilovce čtyři minuty před koncem zápasu Demel.

Článek

Zlín si sice vypracoval také několik slibných střeleckých příležitostí, jeho útočníci ale byli bezradní a neporadili si s pozorným brankářem Kamešem. Už v první třetině sice mohl vyrovnat Brunec, ale trefil pouze tyčku.

V kádru vítězů už není útočník Daniel Bartek, který se rozhodl vrátit do zámoří, kde v uplynulých dvou sezónách hrál v juniorské WHL za Brandon Wheat Kings.

Kladno zdolalo Liberec 3:2

Hokejisté Kladna vyhráli v přípravném utkání na nový ročník extraligy nad Libercem 3:2, když o vítězství rozhodl trefou v 53. minutě kapitán Středočechů Pavel Patera. Další duel čeká Kladno ve čtvrtek opět doma proti Pardubicím, Bílí Tygři ve stejný den přivítají Litvínov.

Ve vyrovnaném zápase se ujali vedení hosté, když se do akce zapojili dva uzdravení liberečtí hráči a po Moravcově asistenci se trefil Plodek. Domácí během necelých 90 sekund díky Rudovskému a Tenkrátovi otočili výsledek, ale těsně před druhou sirénou vyrovnal Klimenta.

V závěrečném dějství byli šťastnější Kladenští, když sedm minut před koncem rozhodl o vítězství Patera. V závěrečném náporu Bílých Tygrů měl velkou šanci na vyrovnání Pletka, ale jeho pokus zázračně kladenský gólman Kopřiva vyrazil.

Pardubice vyhrály v Chrudimi 7:2

Hokejisté Pardubic zvítězili v přípravném utkání na nový ročník extraligy na ledě prvoligového nováčka Chrudimi 7:2. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Petr Koukal. Další přípravný zápas čeká Moeller ve čtvrtek na ledě Kladna.

Favorizované Pardubice se ujaly po polovině úvodní části dvoubrankového vedení díky trefám Čáslavy a Starého, který využil přesilovou hru. Vzápětí sice snížil Tomáš Martinec, ale v druhé části zvýšili už na 4:1 Blažek a dokonce v oslabení Koukal.

Ještě před přestávkou sice skóroval chrudimský Král, ale Pardubice třemi góly v závěrečném dějství zvýraznily svou výhru. Skórovali Kolář, Ondřej a podruhé v utkání Koukal.

RI Okna Zlín - Znojemští Orli 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 12. Beroun, 56. Demel. Rozhodčí: Hradil - Bryška, Machálek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 1100.
Geus Okna Kladno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Branky: 27. Rudovský, 28. Tenkrát, 53. Patera - 16. Plodek, 40. Klimenta. Rozhodčí: Bacílek - Frühauf, P. Řešátko. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 400.
Chrudim - Moeller Pardubice 2:7 (1:2, 1:2, 0:3)
Branky: 15. T. Martinec, 39. L. Král - 35. a 59. Koukal, 11. Čáslava, 14. Starý, 21. Blažek, 50. Kolář, 58. Ondřej. Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 6:5, navíc Píša (Pardubice) do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 920.

Reklama

Související témata: