Hlavní obsah

APK bude jednat o znovuzavedení druhých asistencí

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) bude ve čtvrtek ve Velké Bíteši na svém pravidelném jednání projednávat možnost opětovného zavedení druhých asistencí u vstřelených branek. Chystá se také opatření, které by mělo vymýtit nebo alespoň omezit simulování a filmování hráčů ve snaze o potrestání soupeře.

Článek

S evidencí druhých přihrávek na gól by se v extralize mohlo začít znovu po dvou letech. "Neradi bychom však, aby se opakovalo to, co se dělo v minulosti, tedy že druhá asistence se hledala za každou cenu v každém případě, i když šlo třeba jen o náhodný dotyk puku," řekl ČTK ředitel APK Stanislav Šulc.

Představa o přidělování druhých nahrávek je taková, že by ji měli postřehnout rovnou rozhodčí na ledě. "Byli by jediní zodpovědní za to, co nahlásí. Po opětovném zahájení hry už by pak nesmělo docházet ke změnám, doplňování nebo nějaké další tvořivosti," vysvětlil Šulc. Mělo by se tak zamezit případům, kdy hráč získal asistenci, přestože třeba ani nebyl na ledě. "Prostě nepůjde, aby se sami hráči poté hlásili nebo to doplňovali dodatečně vedoucí mužstev," dodal Šulc.

Simulování by mohlo být trestáno dodatečně podle videa

Vedení klubů české nejvyšší soutěže by také chtělo možnost dodatečného postihování simulování. "Bude se projednávat takový návrh, aby simulující hráč mohl být dodatečně potrestán na základě videozáznamu. Následný postih by měl být natolik přísný, aby byl dostatečným preventivním opatřením a hráč si příště něco takového rozmyslel," vysvětlil Šulc.

Čtvrteční schůzka bude první valnou hromadou APK po úpravě stanov. "Několik schůzek již předcházelo v rámci jednotlivých komisí, ale celkově to bude trochu odlišné. Z ostatních věcí se budou probírat především záležitosti spojené se začátkem extraligové soutěže," nastínil Šulc.

Reklama

Související témata: