Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic porazili v přípravě Kadaň

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve čtvrtečním přípravném utkání prvoligovou Kadaň 3:0. Favoritovi chybělo v duelu kvarteto útočníků Hudec, Kotrla, Vak a Kuchejda, takže si po boku centra Květoně zahráli na křídlech obránci Mucha s Macháčkem.

Článek

První z nich dokonce otevřel skóre, ještě v první třetině se trefil i Veselý, těsně před koncem výsledek završil Huml. Poprvé po zranění se přestavil v českobudějovickém dresu reprezentant Hřebejk.

Po dvou rychlých trefách Jihočechů v úvodu značně ochladlo tempo hry a teprve v samotném závěru Bokrošovi svěřenci trochu ožili. Hosté podali snaživý výkon, ale recept na brankáře Turka ani střídajícího Kováře nenalezli.

Liberec porazil v nervózním hokejovém duelu Litvínov 5:4

Hokejisté Liberce zvládli lépe koncovku vyhroceného přípravného duelu se severočeským rivalem z Litvínova a zvítězili těsně 5:4, přestože před koncem druhé třetiny prohrávali 2:4. Hráčem zápasu byl liberecký Pavel Kašpařík, který zaznamenal tři body za dva góly a nahrávku. K vidění byly také tři tresty do konce utkání.

Souboj dvou extraligistů sice rozehráli lépe Bílí Tygři a již po 70 vteřinách se trefil Bartovič, ale odpověď přišla velice záhy z hole Reichla. V 15. minutě ujela po obrovské chybě domácích dvojice Bahenský, Branda a druhý jmenovaný poslal Litvínov do vedení, které stihl ještě do přestávky navýšit Jenáček po přihrávce Kroupy.

Přesilovky však postavily v průběhu druhé třetiny Liberec na nohy, když dvěma góly při početních výhodách orámoval trefu Brandy střelec zápasu Kašpařík. Kromě toho se však v polovině duelu připomněl divákům i navrátilec z NHL Modrý, jenž si po nefalšované bitce se Skuhrovcem vysloužil trest do konce utkání, zatímco jeho sok vyvázl jen se dvěma minutami.

Stav 3:4 trval až do samého závěru. Tři minuty a tři vteřiny před koncem však sáhli Liberečtí ke své osvědčené zbrani se střídáním a vyrovnali, což neunesl Reichel a musel také pod sprchy. Vzápětí za ním navíc zamířil i Kroupa a rozhozené hosty srazil definitivně k zemi rozhodujícím gólovým direktem necelé dvě minuty před koncem Nedorost.

Kladno se rozešlo v přípravě s Pardubicemi smírně 2:2

Hokejisté Kladna remizovali ve čtvrtečním přípravném souboji s Pardubicemi 2:2, když nerozhodný výsledek zachránil Středočechům necelé tři minuty před koncem kapitán Pavel Patera.

Více ze hry měli převážně lépe kombinující hosté. V první třetině šli zaslouženě do vedení a domácí mohli děkovat jen gólmanu Orctovi, že neobdrželi více branek.

Kladno těžilo jako obvykle hlavně z přesilových her; na 1:1 vyrovnal Procházka při dvojnásobné početní výhodě. Vedení na stranu Moelleru pak vrátil těsně po polovině hrací doby Starý, Patera však určil remízu v čase 57:08 při početní výhodě o jednoho hráče, když propálil gólmana Růžičku mezi betony.

Hokejisté Zlína podlehli v přípravě v Bratislavě Slovanu 2:4

Hokejisté Zlína prohráli ve čtvrtečním přípravném utkání v Bratislavě se Slovnanem 2:4. Hosté opět doplatili na neproduktivní koncovku, kterou se prezentovali především v první třetině. Dravěji hrající Slovan naopak získal už do poloviny zápasu tříbrankový náskok.

Zlín se sice probral ze střeleckého útlumu a po gólech Balaštíka a Rachůnka dokonce vykřesal naději na zvrat. Deset minut před koncem ale překonal počtvrté zlínského brankáře Sedláčka Lažo a na dalších odpověď se už Zlín nezmohl.

Vítkovice porazily Košice po samostatných nájezdech 

Hokejisté Vítkovic zdolali ve svém druhém utkání na Tatranském poháru domácí Košice 4:3 po samostatných nájezdech. V železářském derby po celý zápas prohrávali, na 3:3 vyrovnal až v 56. minutě Jiří Burger.

V samostatných nájezdech rozhodla ve prospěch Vítkovic zkušenost Viktora Ujčíka, jenž rozvlnil dvakrát síť za zády košického brankáře Lipkovského, vítkovický Pinc kapituloval pouze jednou.

Poslední duel turnaje čeká Moravany v pátek, kdy se střetnou s francouzským Rouenem.

Přípravné zápasy:
České Budějovice - Kadaň 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky: 6. Mucha, 8. Veselý, 55. Huml. Rozhodčí: Ondřej - Jindra, Kostka. Vyloučení: 2:5. Bez využití: Diváci: 400.
Bílí Tygři Liberec - Litvínov 5:4 (1:3, 2:1, 2:0)
Branky: 24. a 39. Kašpařík, 2. Bartovič, 57. Pletka, 59. Nedorost - 3. Reichel, 15. Bahenský, 19. Jenáček, 27. Branda. Vyloučení 4:12, navíc Modrý - Reichel, Kroupa všichni do konce utkání. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1.
Kladno - Pardubice 2:2 (0:1, 1:1, 1:0)
Branky: 23. Martin Procházka, 58. Patera - 12. Šeda, 33. Starý. Rozhodčí: Dundr - Frühauf, P. Řešátko. Vyloučení: 3:8, navíc Pivko (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 350.
Slovan Bratislava - RI Okna Zlín 4:2 (1:0, 2:1, 1:1).
Branky: 2. Uram, 22. Vaic, 29. Kováčik, 50. Lažo - 37. Balaštík, 41. Rachůnek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1.
Košice - Vítkovice 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0).
Branky: 3. Kmiť, 7. Šimurda, 26. Kopecký - 8. Ujčík, 29. Stehlík, 56. Burger.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice