Hlavní obsah

Vítkovice rozdrtily na turnaji v Košicích Rouen 11:3

KOŠICE

Hokejisté Vítkovic deklasovali na závěr turnaje Cassovia Cup v Košicích francouzský Rouen 11:3. Extraligový celek využil drtivou převahu hned v úvodní části, odevzdaný soupeř už po sedmnácti minutách prohrával 0:6. Vítkovice po remíze s Košicemi a porážce s Popradem lehce dosáhly na dvouciferné vítězství.

Článek

Hokejisté Plzně zvládli vstup do Kelly's Cupu ve Vídni a v semifinále porazili slovenský Martin 5:3. Ve finále narazí na vítěze duelu mezi domácím týmem a švýcarským Langenthalem. Plzeň vstoupila do zápasu velmi dobře a po gólech Benáka a Fabuše vedla po necelých šesti minutách již 2:0. Martin však dokázal do konce první třetiny snížit a patřil mu úvod druhé části, kdy brankami Říhy a Dzerinše otočil na 2:3.

Pouhých 21 vteřin ze třetí třetiny stačilo Lasselsbergeru k vyrovnání, když se střelou nad ledem prosadil Vampola. Vyrovnaný stav zlomila 56. minuta, v níž byl v úniku faulován Adamský a nařízené trestné střílení proměnil osvědčený exekutor Tomáš Vlasák střelou mezi betony gólmana Dzubiny. V závěru hrál slovenský tým v šesti proti třem, ale výhru Plzně stvrdil střelou do prázdné branky opět Vampola.

Třinec porazil Krakov 2:1

Hokejisté Třince zdolali v předposledním přípravném utkání na extraligu polského šampióna Cracovii Krakov 2:1. Oceláři měli se soupeřem nečekaně mnoho práce, nejtěsnější výhru jim po nepříliš přesvědčivém výkonu až šest minut před koncem zajistil obránce Lojek.

Kouče Antonína Stavjaňu potěšil alespoň slovenský útočník Miroslav Kováčik, který po operaci kolena odehrál v přípravném období první zápas. Oba góly domácích vypracoval útočník Květoň, který první branku vstřelil a u druhé asistoval.

Sparta vyhrála v přípravě nad Slovanem 3:2

Hokejisté Sparty zvítězili ve svém předposledním přípravném utkání na ledě Slovanu Bratislava těsně 3:2. Favorit nadcházejícího ročníku extraligy vyhrál v přípravě popáté za sebou.

Krátce po zahájení zápasu musel zachránit Pražany brankář Duba, jenž vychytal samostatný nájezd Urama. Ve 14. minutě sice Sparta neuspěla v přečíslení dvou na jednoho, hned nato však využila chybu domácích. Broš našel Kratěnu a ten prostřelil brankáře Konráda.

Půlminuta hry ze druhé třetiny stačila Slovanu na vyrovnání, ale vedení vrátil Spartě záhy Langhammer, který se dostal k odraženému puku mezi kruhy pro vhazování. Úspěšný střelec mohl přidat další trefu, tváří v tvář gólmanovi ale při samostatném úniku neuspěl. Třetí gól Sparty přidal ve 33. minutě Ptáček.

Slovan nerezignoval a v závěrečné dvacetiminutovce si vytvořil tlak, který přinesl alespoň snížení po Kropáčově teči v 54. minutě. Generálkou na extraligu bude pro Pražany v pátek 5. září souboj s Českými Budějovicemi.

Vítkovice Steel - Rouen Hockey Elite 11:3 (6:1, 3:0, 2:2)
Branky: 11. a 34. Hruška, 17. a 29. Kvapil, 9. a 58. Korhoň, 4. Stehlík, 13. Svačina, 17. Ujčík, 36. Štefanka, 43. Klimek - 19. Doucet, 43. Peltola, 45. Bourgaut. Rozhodčí: Ország - Kalina, Hric. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 300.
Lasselsberger Plzeň - Martin 5:3 (2:1, 0:2, 3:0)
Branky: 41. a 60. Vampola, 3. Benák, 6. Fabuš, 56. Vlasák z trestného střílení - 13. Dvořák, 21. Říha, 24. Dzerinš.
Oceláři Třinec - Cracovia Krakov 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky: 4. Květoň, 54. Lojek - 38. Klys. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 300.
Slovan Bratislava - Sparta Praha 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Branky: 21. Kužha, 54. Kropáč - 14. Kratěna, 24. Langhammer, 33. Ptáček. Vyloučení: 7:6. Bez využití. V oslabení: 1:0.

Reklama

Související témata: