Hlavní obsah

Hala hokejistů Sparty se nově jmenuje TESLA Aréna

PRAHA

Hala hokejistů pražské Sparty ponese od nové sezóny název TESLA Aréna podle společnosti, která je novým partnerem klubu. Obě strany se zavázaly ke spolupráci na tři roky a Pražané budou v několika projektech podporovat marketingové a obchodní aktivity známé firmy. Výše kontraktu nebude zveřejněna.

Článek

Vedení Sparty si pochvaluje, že hala ponese název české značky, jejíž historické kořeny sahají do stejného období, kdy vznikl samotný klub. "Historicky největší chlouba české elektrotechniky se tak spojila s tradičním místem konání sportovních a kulturních akcí a jedním z nejstarších hokejových klubů v zemi," uvedl v dnešní tiskové zprávě předseda představenstva a prezident Sparty Viliam Sivek.

Multifunkční aréna známá dlouhou dobu jako Sportovní hala byla otevřena již v roce 1962 a čtyřikrát se v ní hrálo mistrovství světa v ledním hokeji (1972, 1978, 1985 a 1992). Sparta v ní sice působí od samého počátku a hraje své domácí zápasy, ale teprve v roce 1990 ji získala do užívání, a to na 30 let. Podle dřívějších partnerů klubu se hala jmenovala také Paegas Arena, T-Mobile Arena, naposledy pak Aréna HC Sparta Praha.

Reklama

Související témata: