Hlavní obsah

Kusý není proti společné soutěži se Slováky, ale ještě by počkal

PARDUBICE

Generální manažer hokejistů Pardubic Zbyněk Kusý se nebrání myšlenkám na společnou česko-slovenskou soutěž, o jejímž vzniku se v poslední době opět začalo hovořit. Musela by však být dobře připravena a plány na její realizaci by ještě odložil s ohledem na start Kontinentální ligy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý

Článek

Společná česko-slovenská liga zdaleka není nové téma. "Mluví se o tom dlouho. Tvrdím, že výkonnostně by na to tři čtyři slovenské týmy měly, ale je otázka, jestli by soutěž o celkově 18 mužstvech něco řešila," řekl ČTK Kusý.

Při důkladném zvážení počtu účastníků by však nebyl proti, nešlo by však o rovnoměrné zastoupení obou stran. "Samozřejmě úplně proti bych nebyl, ale na druhou stranu si myslím, že kvalitativně daleko lepší by byla soutěž s deseti českými a čtyřmi slovenskými celky," nastínil svou představu Kusý.

S řešením by však ještě nějaký čas počkal. "V současnosti, když vznikla Kontinentální liga, která dříve či později zasáhne nějaká česká mužstva, tak se o tom můžeme bavit, ale je to předčasné," myslí si Kusý.

Podle jeho slov se nejdřív musí vyjasnit, zda nějaké české kluby budou mít zájem KHL hrát. "Je to asi nejbohatší a nejkvalitnější evropská soutěž. Až pak bych možná řešil tuhle společnou česko-slovenskou ligu," uvedl Kusý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice