Hlavní obsah

Po neúspěšné sezóně chtějí hokejisté Zlína opět do play-off

Zapomenout na neúspěšnou sezónu a probojovat se do play-off, takový je cíl zlínských hokejistů před startem nového ročníku extraligy. Předposlední celek předchozího ročníku se o to bude snažit pod vedením staronového trenéra Zdeňka Venery, který mužstvo převzal v letní přestávce po návratu z Karlových Varů.

Článek

Novou tváří je také jednatřicetiletý slovenský útočník Andrej Kollár, který přišel z Trenčína. Kádr doplnili i čtyřiadvacetiletí obránci Jiří Kučný ze Vsetína a Radek Míka z Dukly Jihlava.

S vytčenými cíli zatím příliš nekorespondují výsledky v přípravných zápasech, které kouče Veneru nemohly uspokojit. Z dosavadních jedenácti utkání Zlín vyhrál pouze tři duely, ve zbývajících prohrál a hlavně neoslnil střelecky. Bilanci si ještě může mužstvo vylepšit ve čtvrtek, kdy se představí v generálce ve Vítkovicích.

"V přípravných zápasech se vyhrává i prohrává. Výsledky nebyly tak důležité, chtěl jsem hlavně poznat hráče. Bohužel nám chybí dravý střelec, kterého bychom rádi získali. Ale bohužel takový hokejista na našem trhu momentálně není. Chceme ale zapracovat do týmu mladé odchovance," uvedl na dnešní tiskové konferenci Venera, který chce sázet v extralize na disciplinovaný hokej. "Žádné střelecké dostihy nás nečekají," dodal.

Po loňské sezoně ukončil hráčskou kariéru jeden z pilířů zlínského hokeje Martin Okál, se kterým se vedení klubu slavnostně rozloučí při prvním domácím extraligovém zápase příští čtvrtek s Karlovými Vary. V této souvislosti manažer Miroslav Michalovský upozornil, že klub se v současnosti potýká s generačním problémem. "Naší strategií do budoucna je, aby klub táhli vlastní odchovanci," uvedl Michalovský.

Zlínský klub ale zároveň rozvíjí spolupráci s bývalým dlouholetým rivalem Vsetínem, který nyní hraje až druhou ligu. "Snahou je, aby se Vsetín co nejrychleji vrátil alespoň do první ligy. Do Vsetína budeme posílat hráče, kteří se nevejdou na extraligovou soupisku," uvedl Michalovský.

Do nové sezony jde zlínský klub po ekonomické stránce zabezpečen. Nemá prý dluhy ani půjčky, všechny staré závazky se mu podařilo vyrovnat. "Naším cílem je, aby hokej vydržel ve Zlíně deset až dvacet let. A nikoliv aby získal titul a potom zkrachoval," poznamenal prezident klubu Martin Janečka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice