Hlavní obsah

Kladno nechce v nové sezóně zopakovat špatný start

Jirka G. NovákSport.cz

Především nezopakovat špatný začátek loňské sezóny, kdy se dlouho potáceli u dna tabulky, to je jeden z prvních cílů hokejistů Kladna v novém ročníku extraligy. Pomoci by jim v tom měly i dvě krátkodobé posily Pavel Skrbek a Petr Tenkrát, kteří se po pár zápasech budou vracet do Švédska ke stálému angažmá. Za první čtvrtinu loňské sezóny nasbíralo Kladno pouhých osm bodů.

Článek

„Musíme se toho vyvarovat, ale je to sport. Každý by chtěl samozřejmě začít co možná nejlíp, ale extraliga je vyrovnaná a taky trochu záleží na štěstí,“ myslí si kladenský kapitán Pavel Patera. A trenér Zdeněk Müller věří, že mužstvu tentokrát pomůže i silnější brankářská dvojice.

„Loni jsme mohli spoléhat jen na Zdeňka Orcta a když měl zdravotní problémy, nebylo jak ho pořádně zastoupit. Letos začínáme s dvěma kvalitními brankáři,“ připomněl vyrovnaný pár gólmanů Orct, Kopřiva. O tom, kdo bude ale jedničkou týmu, se rozhodne až příští týden podle aktuální formy. Ještě dnes čeká Kladno přípravný zápas v Pardubicích a v brance bude Miroslav Kopřiva.

Hned na začátku zranění Nedvěd, Horna, i Srdínko

Na začátku sezóny Müller nebude moci počítat hned s trojicí zkušených hráčů. Delší dobu je zraněný Zdeněk Nedvěd, další útočník Tomáš Horna je po operaci s kolenem, a nová posila Jan Srdínko má trhlinu ve svalu. „V pondělí jdu na další vyšetření, pak budu moudřejší. První zápas sezóny ale nejspíš nestihnu,“ prozradil čtyřiatřicetiletý bek, jenž má z angažmá ve Vsetíně, Spartě, a Slovanu Bratislava na kontě celkem devět titulů.

Zatímco Srdínko má v Kladně smlouvu na dva roky, Tenkrát a Skrbek pomohou klubu jen na pár zápasů, než si odletí plnit povinnosti do Švédska. Tenkrát před odletem do Timry 17. října odehraje v extralize sedmnáct zápasů, Skrbek oblékne dres Kladna dokonce jen pětkrát a 20. září zamíří do Luley. Stabilním hráčem kádru by měl být obránce Petr Hořava a také duo mladých útočníků David Stieler a Jan Eberle, kteří se vrátili ze zámoří.

Gardoň už nebyl perspektivní

Naproti tomu dva velezkušení hráči už kladenské diváky v nové sezóně bavit nebudou. Velkou ztrátou bude nepochybně odchod obránce Martina Ševce, jenž přestoupil do švédského Färjestadu. „Nahradit ho bude těžké, protože byl klíčovým hráčem především v přesilovkách. Prozatím jeho roli převezme David Hájek,“ má o náhradě v sestavě jasno Müller.

V klubu skončila i dlouholetá opora útoku Radek Gardoň, jenž v dresu Kladna odehrál přes 500 zápasů. „Došli jsme k závěru, že takto zkušených hráčů už máme v kádru dost a s Radkem jsme se nedohodli na prodloužení kontraktu,“ řekl na adresu devětatřicetiletého hráče generální manažer Kladna Otakar Černý.

Nová hala snad za dva roky

Ten zároveň prozradil nové informace ohledně plánované výstavby nové haly v Kladně. „Město jako hlavní investor nyní vypsalo výběrové řízení na stavbu a někdy v průběhu října by měla být představena maketa haly,“ řekl Černý. Nová aréna pro sedm až osm tisíc diváků by měla stát na pozemku nedaleko současného zimního stadiónu a s jejím otevřením se počítá před sezónou 2010/2011. To už by se do kladenského hokeje měla vrátit i jeho největší hvězda Jaromír Jágr.

Reklama

Související témata: